Élet-Stílus

Az állam minden bárjából és italboltjából kitiltották egy félresikerült éjszaka után

GeorgeRudy / Getty Images (illusztráció)
GeorgeRudy / Getty Images (illusztráció)
A queenslandi fiatalember meg akarta ölelni egy italbolt eladónőjét, akinek ez nagyon nem volt ínyére. A helyzet ezután eszkalálódott annyira, hogy a férfit végül az állam összes italméréséből és italboltjából kitiltották.

Egy 24 éves ausztrál férfit kitiltottak Queensland állam összes olyan helyéről, ahol alkoholt árusítanak, miután egy poharazással töltött éjszakája váratlan fordulatot vett – írja a LADBible.

Dyon James Blyth bement egy italboltba az állam egyik kisvárosában, a Mackay régióban található Sarinában, és észrevette, hogy a bolt egyik női alkalmazottja egy rég nem látott barátja. A Courier Mail beszámolója szerint a férfi oda is ment a nőhöz, hogy megölelje, de ő nem viszonozta a dolgot.

Az ügyészség szerint a fiatalember ezután fejfogást alkalmazott a nőn, és elkezdett a hajával játszani, amit a fiatal nő durva bántalmazásnak élt meg. Végül a nő kiabálásának köszönhetően a férfi észbe kapott, és engedelmeskedett a kérésnek, hogy fejezze be, amit csinál.

A férfi eredetileg egy láda előre kevert alkoholos italt szeretett volna vásárolni, de a bolt személyzete nem szolgálta ki, mondván, túl részeg hozzá, hogy még többet igyon.

Ezen aztán Blyth nagyon felháborodott, és elkezdett azzal fenyegetőzni, hogy „kinyírja” a boltban dolgozó barátját, majd megragadta a nő nadrágját, és megpróbálta lehúzni, de ez nem sikerült neki.

Végül kihívták a rendőrséget, és vádat emeltek a férfi ellen közveszélyes állapotban, közterületen elkövetett testi sértés miatt.

A tárgyaláson kiderült, hogy nem ez volt a férfi első testi sértési és közveszélyokozási ügye. Bronwyn Hartigan bírónő azt is megjegyezte, hogy Blyth próbaidőn volt, amikor az incidens történt az italboltban.

A bírónő így értékelte a balhét:

Ez a viselkedés szerintem nagyon súlyos. Személyes elrettentésre van szüksége, komolyan fontolóra veszem, hogy börtönbüntetést szabjak ki rá, bár teljesen felfüggesztve.

Majd azzal folytatt, hogy a fiatalembernek megdöbbentő a múltja, és már nem is olyan fiatal.

Blyth ügyvédje azonban kifejtette, hogy ügyfele az incidens óta tanácsadáson vesz részt, és aktívan foglalkozik az alkoholproblémája kezelésével. Ez arra késztette Haritgan bírónőt, hogy megspékelje az ítéletet azzal, hogy a vádlottat kitiltja Queensland állam összes alkoholárusítási engedéllyel rendelkező helyéről.

„Ez azt jelenti, hogy nem mehet be egyetlen kocsmába, klubba vagy italboltba sem” – mondta a bírónő, majd azzal folytatta, hogy ha nem akar börtönben kikötni, akkor foglalkoznia kell az alkoholhoz fűződő viszonyának a megváltoztatásával.

Az engedéllyel rendelkező helyiségektől való eltiltás mellett Blyth két év próbaidőt és 40 óra fizetetlen közmunkát is kapott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik