Bennett Raglin / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Élet-Stílus

Az évszázad főnöke? 10 ezer dollárral és két bárhova szóló első osztály repjeggyel lepte meg minden alkalmazottját

A Spanx nevű fehérneműgyártó és - forgalmazó cég tőzsdén becsült értéke túllépte az 1,2 milliárd dollárt, a vállalat alapítója, Sara Blakely pedig az alkalmazottakat is bevonta az ünneplésbe. Méghozzá igen nagyvonalúan.

A Spanx nevű, fehérneműket gyártó és forgalmazó amerikai cég tőzsdei értékét 1,2 milliárd dollárra (közel 375 milliárd forintra) becsülték a múlt héten, miután egy befektetési cég, a Blackstone többségi részesedést szerzett a márkában. A vállalat 50 éves alapítója, Sara Blakely pedig az alkalmazottakat is bevonta az ünneplésbe, és nem is akárhogyan.

Az indy100 Blakely videója alapján arról ír, hogy az üzletasszony a mérföldkő megünneplésébe a cég minden alkalmazottját bevonta, akiket egytől egyig megajándékozott két első osztályú repülőjeggyel, melyekkel a világ bármely pontjára el lehet utazni, valamint 10 ezer dollár (3,1 millió forint) költőpénzzel is.

A felvételeken egy céges értekezlet látható, ahol Blakely bejelentette az eladást és a Blackstone-nal való partnerséget. A videó második percének elején az üzletasszony viccelődve ugratja az alkalmazottait: „Miért pörgetem a földgömböt?” – miközben azt csinálja, amit mond, majd némi hatásszünet után így folytatja:

Mindegyiküknek vettem két első osztályú jegyet a világ bármely pontjára.

A személyzet ujjongva fogadta már ezt is, de a jó hírek itt még nem értek véget:

„Ha elutaznak, lehet, hogy szeretnének elmenni egy igazán szép vacsorára, lehet, hogy szeretnének elmenni egy igazán szép szállodába, szóval ezért a két első osztályú, világ bármely pontjára szóló repülőjegy mellé mindnyájan kapnak 10 ezer dollárt is” – folytatta Blakely.

A kedves gesztustól egyesek láthatóan szóhoz sem jutottak először, de volt olyan is, aki elsírta magát örömében.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Sara Blakely (@sarablakely) által megosztott bejegyzés

A Spanx 1,2 milliárd dolláros értékelése messze van attól, ahonnan Blakely elindult 2000-ben, amikor megalapította a márkát mindössze 5 ezer dolláros – mai árfolyamon közel 1,6 millió forintos – megtakarításából.

Blakely azt is elmesélte, hogy amikor elindította a cégét, azt a célt írta fel magának, hogy a Spanx értéke érje el a 20 millió dollárt, de az emberek csak kinevették a nagyratörő tervei miatt. Ez az összeg egyébként nagyjából 6,3 milliárd forintnak felel meg.

A bejelentés során Blakely elővette régi „szerencsehozó piros hátizsákját” is, amelyet mindenhová magával vitt, amikor a főiskolán elkezdett saját vállalkozásával foglalkozni. A táska a névadója Blakely Red Backpack Fund nevű alapítványának is, amely más női vállalkozókat segít a világjárvány okozta nehézségek leküzdésében.

A céges bulin Blakely arról is beszélt, hogy bár most jó időszakot élnek meg a női vállalkozók, szerinte így sincs elegendő finanszírozás vagy támogatás a női vállalkozások mögött.

Ezt azzal érzékeltette, hogy a vállalkozók 50 százaléka nő, a kockázati tőkefinanszírozásnak viszont mindössze 2,3 százaléka jut női vállalkozók cégeihez.

„Ez egy nagyon nagy pillanat mindannyiuk számára, ezért szeretnék köszöntetet mondani az előttem járó nőknek és a világ összes olyan nőjének is, aki még nem kapott ilyen lehetőséget. Ezért egy ilyen pillanatban az anyukámra és a nagymamámra gondolok, és az ő lehetőségeik hiányára, valamint az összes előttük élt nőre” – mondta Blakely alkalmazottai gyűrűjében.

Ajánlott videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.