Élet-Stílus

Hármas esküvőt tervez ez a három anya, akiknek két közös gyerekük is van

Ketten közülük már 2018-ban összeházasodtak, de folytatták a kísérletezést. Így került a képbe a történet harmadik szereplője.

Egy kizárólag nőkből álló hármas tagjai – a trollok online gyalázkodása ellenére – megfogadták, hogy összeházasodnak, és együtt nevelik fel a gyerekeiket.

A Mirror által bemutatott trió két tagja, a 30 éves Destiney Dez Cruz  és a 26 éves Kelsha Kelz Sellars egy társkereső alkalmazáson találkozott, és hamarosan egymásba szerettek. Már korán felfedezték, hogy mindketten nyitottak arra, hogy más partnerük is legyen, miközben folytatják a kapcsolatukat.

„A randizás és az egymástól való tanulás során felfedeztük, hogy mindketten etikailag nem monogámként azonosítjuk magunkat, és lépéseket tettünk (…), amelyek segítettek a poliamoria egészséges módon történő felfedezésében” – mondta Kelz.

2018-ban összeházasodtak, de folytatták az etikus nem monogám felfedezéseket, és más partnerekkel randiztak (külön-külön és együtt is). Azonban egy jó darabig egyik új kapcsolatos sem működött.

2020-ban Kelz egy társkereső alkalmazáson találkozott egy másik nővel, a 33 éves Sherice Reese Allennel, kapcsolatuk pedig „könnyednek és természetesnek” bizonyult.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Reese, Dez & Kelz (@thelesbianthrouple) által megosztott bejegyzés

Amikor nem sokkal később Dez is megismerkedett Reese-szel, külön kapcsolatba kezdtek, majd ők is elkötelezett párrá váltak. Azóta TikTokon és az Instagramon osztják meg életüket a követőikkel.

Egy több mint 800 ezer alkalommal lejátszott videóban például válaszolnak néhány gyakran feltett kérdésre, többi között arra,

hogy féltékenyek-e, amire azt válaszolják, hogy „néha, de ez egészséges és normális”.

Illetve azt is hangsúlyozták, hogy a kommunikáció kulcsfontosságú, amikor a kapcsolatukban az érzelmeik kezeléséről van szó – legyenek azok pozitívak vagy negatívak.

@thelesbianthrouple

#questionswegetasked #foryou #foryoupage #throuple #polyamory #triad #nonmonagmous #loveislove #polylove #polytriad #lgbt #blackpoly #lesbians

♬ The Magic Bomb (Questions I Get Asked) [Extended Mix] - Hoàng Read

Dez a féltékenységgel kapcsolatban így fogalmazott:

Amikor a féltékenység érzéseiről van szó, ezeket a problémákat úgy próbáljuk megoldani, hogy megbeszéljük, hogy pontosan honnan ered ez az érzés. Például úgy érezzük, hogy több időre van szükségünk az egyik partnerünkkel? Úgy érezzük, hogy több romantikára van szükségünk a partnerünkkel? Félreértettünk valamit, ami esetleg megbántotta az érzéseinket? Azért kommunikálunk, hogy megjegyezhessük, hogyan tehetnénk másképp a jövőben.

Bár jelenleg nem élnek együtt, remélik, hogy hamarosan összeköltözhetnek.

Dez azt is elmondta, hogy jelenleg éppen elég helyük van mindhármójuknak, de ha majd összeköltöznek, remélhetőleg találnak egy olyan házat, ahol kényelmesen elférnek együtt öten (plusz a háziállataik). Ugyanis van egy 15 éves és egy 18 hónapos gyermekük, akiket közösen nevelnek. Azt remélik, hogy egy nap majd hármas esküvőt is tarhatnak.

„A 15 éves lányunk szereti, hogy hárman együtt neveljük, mert mindannyian különbözőek vagyunk abban a tekintetben, ahogyan a szülői vagyunk, és így különböző típusú támogatást kaphat” – mondta Kelz, majd hozzátette: lányuk tisztában van azzal, hogy mi a poliamoria, és képes kommunikálni a családi dinamikáját azokkal, akikkel meg akarja osztani.

„Ami a legkisebbik gyerekünket illetti, ez az első család, amit valaha is megismert, (…) és sokszínűséggel és nyitott szemlélettel neveljük” – folytatta Dez

Bár a családtagjaik mind nagyon elfogadóan és támogatóan viszonyulnak hozzájuk, nekik is akadtak ellenzőik. Nemcsak az online jelenlétük teszi ki őket trollkodásnak és homofóbiának, hanem a való életben is voltak már kellemetlen tapasztalataik.

Kelz így írta le a kritikák természetét:

Jön ez a megbélyegzés, hogy mivel poliamor kapcsolatban élünk, különösen, ha az egyik partner (Dez) férfias, hogy hajlandónak kell lennünk további partnereket felvenni, akik férfiak, vagy hogy nem lehetünk igazán leszbikusok.

A gyűlölet, amit néha kapnak, nem csak a szexualitásuk ellen irányul, hanem általában a nem monogám párkapcsolat gondolata ellen is.

Reese ezzel kapcsolatban azt mondta: „Vannak olyanok, akik nem csak a szexualitásunkkal, hanem a poliamoria egészével nem értenek egyet, és a vallást használják fel negatív ítéleteik védelmére.”

De nem hagyják, hogy a negatív megjegyzések megakadályozzák őket abban, hogy megosszák a szerelmüket a világgal, és azt is közölték, általában több pozitív megjegyzést kapnak, mint gyűlölködőt.

Az emberek félnek az ismeretlentől, ezért reméljük, hogy az ismertség és az oktatás révén a poliamoria és a szexualitások sokszínűsége egyre szélesebb körben elfogadottá és elismerté válik

– mondta missziójukról Kelz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik