Élet-Stílus

A modern kor új kihívások elé állítja a tanárokat, de így is könnyen lebukhatnak a puskázó diákok

Régen legalább azt ki kellett gyűjteni egy papírlapra, mik lehetnek a válaszok.

Kevesen mondhatják el magukról, hogy soha az életben nem puskáztak vagy legalább nem próbáltak. Korábban ez főként papíralapon történt, ma már egyáltalán nem új, ha a telefonját használja egy diák ehhez.

A telefonnak meg van az az előnye, hogy tulajdonképpen bármire rá lehet keresni, ugyanakkor van egy hátránya is, amit egy tanár ki is használ.

A TikTokra került ki egy videó a Twitterről (oda meg hogy honnan került, ki tudja már?), amin egy vizsgázó tanulókkal teli terem látható, az asztalok tele jegyzetekkel, könyvekkel vélhetően azért, hogy ne tudjanak egymásról lesni. Ugyanakkor ez megnehezíti azt is, hogy látni lehessen, puskáznak-e a mobiljukról.

Erre megoldás, lekapcsolni a villanyt. A képernyő világítása elárulja a csalót. Már ha nincs, vagy csak nagyon kevés a természetes fény a teremben.

@jmewlsn

Tag your friends! 😂 ##fyp ##fypシ ##meme ##funny ##comedy ##abcxyz ##xyzbca ##test

♬ original sound - JMEWLSN

A Mirror ír egy másik megoldásról is. Egy egyetemi tanár megtalálta azt az oldalt, amit a diákjai használnak a puskázáskor. a vizsga előtt hónapokkal a tanár megkérte az egyik tanársegédét, hogy írja meg a problémát a honlapon, ő pedig névtelenül ad rá egy választ, egy olyat, amire nagyon valószínűtlen, valaki ugyanarra a következtetésekre jut, pontosabban, ugyanazokat a hibákat követi el, ugyanis a megoldás rossz, a feladat megoldhatatlan.

A 99 beadott dolgozatból 14 jutott mégis erre a megoldásra. Nekik így nulla pontos lett a tesztjük, és jelentették őket az egyetem vezetésénél, míg a többiek megkapták a maximum pontszámot a megfejthetetlen feladatnál.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik