Élet-Stílus

Kiment a rendőrség a legcukibb betelefonáló hívására

Az új-zélandi rendőrség minden hívást komolyan vesz, még akkor is, ha betelefonáló egy négyéves kisfiú, aki játékait szeretné megmutatni.

Különös hívás érkezett az új-zélandi rendőrség segélyvonalára. A vonal túlsó végén egy kisfiú volt, de szerencsére nem egy vészhelyzetet akart bejelenteni – írja a CNN.

A kisfiú megkérdezte, hogy egy rendőrnénivel beszél-e, és amikor az operátor azt felelte neki, hogy igen, a gyerek közölte, hogy szeretné neki megmutatni a játékait. Ekkor a kisfiútól elvette a telefont egy férfi, aki igencsak meglepődött, amikor megtudta, hogy a rendőrséggel beszél.

A férfi aztán megnyugtatta rendőrt, hogy nincs semmiféle vészhelyzet, csak ő vigyáz a gyerekekre, mert az anyukájuk beteg, és amíg az egyikre figyelt, a másik megszerezte a telefont. Az operátor azért megkérdezte a járőröket, el tudna-e menni valamelyikük a kisfiúhoz, és szerencsére azonnal akadt jelentkező.

Az Új-Zélandi Rendőrség a Facebook-on osztotta meg a történetet. Azt írták, bár nem szeretnének minden gyereket arra bátorítani, hogy kedvük szerint tárcsázgassák a segélyhívót, ez a sztori túl cuki volt ahhoz, hogy ne osszák meg. Hozzátették: a kiérkező járőr a helyszínen a gyerekekkel és a felnőttekkel is elbeszélgetett arról, hogy a segélyhívót csak igazi vészhelyzetben szabad használni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik