Élet-Stílus

Figyelmeztetik a brit gazdikat, akár börtönbe is kerülhetnek, ha speciális étrendre fogják a kutyájukat

Leginkább a vegetariánus és vegán diétákat kifogásolják.

Figyelmeztették a brit gazdákat Nagy-Britanniában, hogy lényegében törvénysértést követnek el, ha vegetariánus, esetleg vegán étrendre fogják a háziállataikat – írta meg a Ladbible.

Az Egyesült Királyság állatvédelmi törvénye világosan előírja, hogy az embereknek gondoskodniuk kell arról, hogy a kedvenceik megfelelő étrendet kapjanak, és kielégítsék kutyájuk minden táplálkozási igényét. A jogszabály ugyanakkor nem rendelkezik arról, hogy konkrétan milyen tápanyagokat kell biztosítani a kedvenceknek. Ennek ellenére az Állatorvos Szövetségnél amondó, hogy ez senki számára nem lehet kibúvó, annak, aki kutyát tart, tisztában kell lennie azzal, hogy mit igényel az állata.

Ha te úgy döntesz, hogy nem eszel állati eredetű fehérjét, rendben van. De az ilyen étrendeket nem kutyákra tervezték

– nyilatkozta az ügyben Daniella Dos Santos, a Brit Állatorvos Szövetség munkatársa.

Egy két évvel ezelőtti tanulmány rámutatott, hogy egyre több tulajdonos fogja húsmentes étrendre a kedvenceit. Ez nem csak a kutyáknál problémás, de a macskáknál is súlyos gondot jelent, mivel ők alapvetően húsevők, ha megvonják tőlük a húst, súlyos egészségügyi problémák alakulhatnak ki náluk.

A romló tendencia miatt állt most ki az Állatorvos Szövetség, külön felhívva a figyelmet, hogy a törvény megszegői akár 20 ezer fontos bírsággal, legrosszabb esetben börtönbüntetéssel is számolhatnak, így nagyon nem ajánlott kockáztatni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik