Élet-Stílus

Azonnal felmondott a pultos, amikor a főnöke közölte: nem rúghat be a szabadnapján

The Good Brigade / Getty Images
The Good Brigade / Getty Images
Egy amerikai bárpultos a Reddit közösségi portálon osztotta meg viharos gyorsaságú felmondásának történetét. Az egész azzal kezdődött, hogy a főnöke hajnali háromkor írt rá a Messengeren, hogy nyolc óra múlva munkába kellene állnia.

Hajnali három óra előtt egy perccel írt üzenetet a főnöke egy amerikai bárpultosnak. Azt szerette volna, ha a beosztottja nyolc óra múlva, délelőtt 11-kor munkába áll, és lehúz egy 11 órás műszakot. A pultos azonban közölte, mivel aznap szabadnapos, éppen bulizik, és semmi kedve másnaposan dolgozni, így köszönettel, de nem él a lehetőséggel. A főnöke erre nagyon furcsa választ küldött – írja az Independent című brit lap.

A főnök arra hivatkozott, hogy lesz egy rendezvény, amire csak egy bárpultosa van, az pedig kevés, a beosztottjától pedig elvárja, hogy csapatjátékos legyen. A pultos erre azt válaszolta, hogy ő csapatjátékos, és valószínűleg

vállalná is a beugrást, ha a főnöke korábban szólt volna, nem a műszak kezdete előtt nyolc órával. Megismétli: már legurított néhány italt és nem akar másnaposan dolgozni.

A főnök erre leteremtette a beosztottat. Azt írta neki,

nem engedheti meg magának, hogy berúgjon, mindig munkára készen kell állnia, hiszen bármikor történhet valami, ami miatt ki kell segítenie a kollégáit.

Az ittas bárpultos ezen annyira felhúzta magát, hogy megírta a főnökének, ha ő nem ihat, amikor szabadnapos, akkor miért nem tiltja meg a szakácsoknak is, hogy egyenek. Felvetette, hogy a főnök is beállhatna éppen dolgozni. A főnök erre azt írta, erről a hozzáállásról még beszélni fognak, mire a munkavállalója megírja neki, hogy nem, nem fognak, mert nem hajlandó a továbbiakban neki dolgozni.

„Mindenütt bárpultosokat keresnek, azt hiszem, inkább elmegyek dolgozni a tucatnyi hely egyikére, ahol embert keresnek. Elegem van belőled.”

A főnök erre visszavett, arra kérte a pultost, ne hozzon hirtelen ilyen fontos döntést, különösen ittasan ne, de későn kapott észbe, a beosztottja már elszánta magát, és csak annyit válaszolt, hogy: „nyald ki a seggem!”

A pultos még akkor is azt gondolta, hogy a lehető legjobb döntést hozta, amikor felöltötte az üzenetváltás képernyőfotóit a Redditre. A több mint nyolcezer hozzászóló túlnyomó többsége pedig egyetértett vele.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik