Jim Zuckerman / Getty Images (illusztráció)
Élet-Stílus

Füves gumicukrot tett a diákok nyereménydobozába, letartóztatták az általános iskolai tanárnőt

Amint kiszúrta a dél-karolinai tanárnő, hogy THC tartalmú gumicukor van az egyik megjutalmazott tanulónál, megkérte, vegyen ki másik csomagot – ám az új választása is hasonló volt.

Letartóztattak egy 27 éves általános iskolai tanárt a dél-karolinai Lexingtonban, miután a hatóságok fülest kaptak arról, hogy egy tanuló marihuánát tartalmazó gumicukrokat szedett ki az osztályteremben elhelyezett nyereménydobozból – írja a Business Insider.

Victoria Farish Weisst, aki feladta magát pénteken, egyrendbeli I. listás kábítószer birtoklásával vádolták meg – közölte a megyei seriffhivatal a Facebookon. A tanárnő nem válaszolt a lap megkeresésére.

A hatóságok tájékoztatása alapján szeptember 23-án értesítették őket, hogy a Rocky Creek Általános Iskola egyik diákja egy zacskó marihuánás gumicukrot vett ki a Weiss osztálytermében lévő nyereménydobozból, amelyet a diákok jutalmazására használt.

A rendőrök szerint Weiss egy zacskó cukorkát vitt be az osztálytermébe a Dollar General nevű üzletlánc egyik boltjából, és két diák válogathatott belőle. Az egyik diák egy létező cukorkához nagyon hasonló nevű zacskót választott magának – számolt be a WIS-TV nevű helyi csatorna.

A vallomásokból az is kiderült, hogy Weiss elvette a diáktól a csomagot, és azt mondta neki, hogy válasszon valami mást a dobozból – mondta Jay Koon Lexington megyei seriff közleményében.

A diák ezután visszament a dobozhoz, és véletlenül egy másik csomag THC tartalmú édességet vett magához, majd távozott az új zsákmánnyal.

Az iskolától függetlenül működő napköziben pedig megkért egy másik tanárt, hogy segítsen neki kinyitni a zacskót. A napközis tanár ekkor döntött úgy, hogy felveszi a kapcsolatot a gyerek iskolájával. A hatóságok közlése szerint az iskola igazgatóhelyettese ezt követően talált egy másik csomag marihuánás gumicukrot a nyereménydobozban.

„Egyetlen diák sem evett a termékekből” – mondta Koon, majd azt is elárulta, hogy a lefoglalt gumicukrok 350 milligram THC-t tartalmaztak.

A házkutatásra pár nappal később, szeptember 27-én került sor. Weiss lakásában ekkor találtak még pár csomag hasonló gumicukrot.

Már nem dolgozik az iskolában

„A diákjaink biztonsága a legfőbb prioritásunk” – mondta Dr. Greg Little, az iskola szuperintendánsa a tévécsatornának, miközben arról beszélt, hogy a fiatal nő már nem dolgozik náluk. „Elfogadhatatlan, hogy egy munkatárs potenciálisan veszélyeztesse egy gyermek jólétét. Továbbra is azon fogunk dolgozni, hogy minden gyermekünknek biztonságos környezetet biztosítsunk a tanuláshoz és a fejlődéshez. A Rocky Creek Általános Iskola jó hírnevét nem fogják egyetlen ember tettei beárnyékolni”.

Greg Watchinski, a Rocky Creek Elementary igazgatója azonban nem válaszolt az Insider megkeresésére.

A Lexington megyei iskolák alkalmazotti kézikönyve szerint az alkalmazottaknak tilos „illegális kábítószert, például hallucinogén drogot, amfetamint, barbiturátot, marihuánát vagy más ellenőrzött anyagot előállítani, terjeszteni, kiadni, birtokolni, hatása alatt állni” az iskolában – és feltételezhetően azon kívül is.

Az Insider beszámolója azzal zárul, hogy az Egyesült Államok 18 tagállamában és Washington DC legálisnak számít a kannabisz rekreációs célú használata, 37 államban pedig a gyógyászati célú használata, de Dél-Karolina nincs ezek között.

Ajánlott videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.