Élet-Stílus

Közel 40 év után ismert be egy gyilkosságot a londoni férfi, hogy ne kelljen többé hajléktalanként élnie

coldsnowstorm / Getty Images (illusztráció)
coldsnowstorm / Getty Images (illusztráció)
El is érte a célját, hiszen életfogytiglani börtönbüntetést kapott.

Életfogytiglani börtönbüntetésre ítéltek egy hajléktalan férfit, aki azért ismert be egy 1983-ban elkövetett gyilkosságot, hogy ne kelljen tovább az utcán élnie – írja az indy100.

Antohny Kemp még tavaly hívta fel magára azzal a figyelmet, hogy részegen megdobálta a nyugat-londoni Chiswick rendőrségének az ablakait kövekkel, majd beismerő vallomást tett az évtizedekkel ezelőtti gyilkosság ügyében.

Nem érdekel, mi történik velem, mert már nincs sok időm hátra. (…) Nem fogok a kibaszott utcán élni, ez tény.

– mondta akkor, miközben elmesélte, hogy egy vita miatt „verte szét” az áldozat „agyát”, majd így folytatta: „Inkább a kormány gondoskodjon rólam. (…) Inkább tölteném életem utolsó éveit egy börtönben, minthogy az utcán aludjak. 40 éven át megúsztam, és most beismerem.”

Röviddel a részeg dühöngése után az egykori alkoholista és heroinista megpróbálta visszavonni a kijelentését, de a hamutartóban lévő cigarettán hagyott nyomok egyezést mutattak a DNS-ével.

Az 59 éves férfit életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték az Old Bailey-ben, miután bűnösnek találták abban, hogy 1983 decemberében halálra verte Christopher Ainscough-t egy márvány hamutartóval. A tárgyaláson elhangzottak alapján Ainscough hajnali órákban meghívta Kempet az északnyugat-londoni Kilburnben lévő otthonába, és a kanapéján feküdt, amikor rátámadt.

„Chris kedves, nagylelkű, gondoskodó és vicces ember volt” – írta le az áldozatot az egyik barátja.

„Amit tett az én gyönyörű barátommal, az kétségbeejtő.”

Kemp megölt egy „nagyon különleges embert”, és utána „szabadon sétált” majdnem 40 évig, mintha ez az egész nem is számítana, miközben úgy élte tovább az életét, ahogyan azt az áldozatnak kellett volna – folytatta a tanú, majd hozzáfűzte, hogy őt azóta is kísérti ennek az éjszakának a brutalitása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik