Élet-Stílus

Terroristának nézték egy antik fényképezőgép miatt a New York-i reptéren

claudiodelfuoco / Getty Images (illusztráció)
claudiodelfuoco / Getty Images (illusztráció)
A kamerát egy bombával összekeverő utastárs bejelentése után a repülő kényszerleszállást hajtott végre, a férfi indokolatlan vegzálásáról pedig videó is készült.

Szombaton egy repülő kényszerleszállást hajtott végre a New York-i LaGuardia repülőtéren, miután egy nő azt hitte az utastársa régi fényképezőgépére, hogy robbanóanyag, és értesítette a gép személyzetét – írja az indy100.

A férjével és gyermekeivel utazó anya arra lett figyelmes, hogy a szóban forgó férfi (akinek kilétét nem hozták nyilvánosságra) képeket és és videókat nézegetett régi fényképezőgépekről. Ekkor kezdett el megijedni, mivel úgy vélte, hogy a férfi bombagyártás lehetőségeit keresi – közölték a New York Daily Newsnak nyilatkozó források.

Miután a férfi a saját antik fényképezőgépét is elővette, a nő teljesen pánikba esett, ugyanis meg volt győződve róla, hogy a fényképezőgép valójában egy bomba, és gyorsan szólt is az illetékeseknek.

A riadólánc beindult: a hír eljutott a repülő pilótájához, aki értesítette a forgalomirányítást, hogy az egyik utas viselkedése miatt kényszerleszállást kell végrehajtaniuk, ezért tisztítsák meg a kifutópályát. Ezt követően a repülőgép a repülőtér épületétől távolabb szállt le, az utasokat pedig felfújható csúszdák segítségével ürítették ki.

A földre érve a feltételezett terroristénak arccal lefelé kellett feküdnie a kifutópályára, táskáit pedig lefoglalták és átkutatták. Ezeket a pillanatokat egy másik utas rögzítette, a videó pedig a Twitteren kötött ki.

Így lett érdekes a repülésünk vége

– írta a meglepődött utastárs.

A motozást követően azonban kiderült, hogy a férfinél csak egy gördeszka és pár antik fényképezőgép volt.

A reptér rendőrei és a szövetségi ügynökök azonban több órán át őrizetben tartották a férfit, mielőtt zöld utat kapott, hogy folytassa a napját. „A Közös Terrorista Munkacsoport, az FBI és a kikötői hatóság rendőrsége megállapította, hogy az utas részéről nem történt bűncselekmény, és szabadon engedték” – mondta Tom Topousis, a kikötői hatóság szóvivője közleményében.

A fedélzeten tartózkodó 78 utast, valamint a személyzet négy tagját zökkenőmentesen, sérülések nélkül evakuálták a repülőgépből.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik