Élet-Stílus

Elon Musk ezüstérmet küldött Jeff Bezosnak, miután bejelentették, hogy gazdagabb nála

HANNIBAL HANSCHKE / Reuters Images Europe/Pool / dpa Picture-Alliance via AFP
HANNIBAL HANSCHKE / Reuters Images Europe/Pool / dpa Picture-Alliance via AFP
Egy óriási, kettes számot ábrázoló szobor társaságában.

Elon Musk úgy döntött, megvicceli riválisát Jeff Bezost, miután megint megelőzte a világ leggazdagabb embereinek listáján – írja a Business Insider.

Hétfőn azt közölte a Forbes, hogy a Tesla és a SpaceX vezérigazgatója – és újdonsült agglegény – lett a harmadik ember a világon, akinek a vagyona meghaladta a 200 milliárd dollárt. Ez az összeg nagyjából 61,7 billió forintnak felel meg.

3 év után szakított Elon Musk és barátnője, Grimes
Jó viszonyban maradtak a különválás után.

Musk pedig ezután azt közölte a lappal, hogy küldeni fog Bezosnak egy emlékeztetőt arról, hogyan is állnak a Forbes milliárdosok listáján.

Egy óriási, kettes számjegyet formázó szobrot küldök Jeffrey B.-nek, egy ezüstéremmel együtt

– írta Musk a Forbesnak egy elektronikus levélben.

Bezos volt az első, aki tavaly augusztusban elérte a 200 milliárd dolláros mérföldkövet. Bernard Arnault, az LVMH Moët Hennessy – Louis Vuitton francia luxuskonglomerátum vezérigazgatója pedig a második, aki nemrégiben – rövid időre – átlépte ezt a határt – emlékeztet az Insider.

Musk és az Amazon korábbi vezérigazgatója ugyanakkor már többször is megelőzték egymást a világ leggazdagabb embereit összesítő lista elején.

A Tesla-vezér meglepetése nem is az első eset a két dollármilliárdos techguru nyilvános rivalizálásának történetében. Az év elején Bezos rakétacége, a Blue Origin tiltakozott a NASA azon döntése ellen, hogy a SpaceX-nek ítélték oda a 2,9 milliárd dolláros (mintegy 894 milliárd forintos), holdraszállásról szóló szerződést. A Twitteren Musk így vágott vissza:

Nem tudja felhozni (a pályára) lol.

A múlt hónapban az Amazon leányvállalata, a Kuiper tiltakozó levelet nyújtott be az amerikai Szövetségi Kommunikációs Bizottsághoz, az  FCC-hez a SpaceX Starlink műholdas hálózatának bővítésére vonatkozó tervei miatt. Válaszul Musk azt tweetelte, hogy Bezos „visszavonult, hogy főállásban pereket indítson a SpaceX ellen”.

Fontos küldetéshez választotta ki a NASA a SpaceX rakétáját
Az Europa Clipper nevű missziót 2024 októberében tervezik útnak indítani.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik