Élet-Stílus

Vízipisztollyal rabolt ki egy gyorséttermet, negyven év után szabadul

Photo by Kosei Saito / Getty Images (illusztráció)
Photo by Kosei Saito / Getty Images (illusztráció)
Nagy árat fizetett a 264 dolláros zsákmányért az arkansasi rabló.

40 év rácsok mögött töltött idő után ebben a hónapban feltételesen szabadlábra helyezték a férfit, aki műanyag vízipisztollyal rabolt ki egy arkansasi tacókat árusító gyorséttermet – írja a New York Post.

A most 70 éves Rolf Kaestelt korábban életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, miután 1981-ben ellopott 264 dollárt – ami mai árfolyamon 81 ezer forintnak fel meg – a Port Smith-i Senor Bob’s Taco Hut nevű gyorsétteremből egy rablás során, amelyben senki sem sérült meg.

De már nem kell sokáig a rácsok mögött sínylődnie, ugyanis szeptember 21-én feltételesen szabadlábra helyezték – erősítette meg az illetékes arkansasi bizottság szóvivője. Szabadulása pontos időpontját azonban nem hozták nyilvánosságra.

A rendszer elromlott. Bár örülök, hogy Rolf hamarosan szabad ember lesz, a börtönbüntetéssel kapcsolatos, továbbra is 16. századi szemléletünk nem működik, és változtatni kell rajta. Sajnos még rengeteg «Rolf» van még

– mondta Kelly Duda, a rabló ügyét felkaroló filmrendező a lapnak.

Kaestel júliusban kapott kegyelmet Asa Hutchinson kormányzótól a média és több ügyvéd évekig tartó nyomásgyakorlásának hála.

Az egykori  pénztáros, akit Kaestel négy évtizeddel ezelőtt kirabolt, szintén szorgalmazta a férfi szabadon bocsátását.

Dennis Schultterman a könnyeivel küszködve beszélt Duda kamerái előtt 2014-ben arról, hogy szerinte nem fair, hogy Kaestelt ennyi időre bebörtönözték a rablás miatt, mert egyáltalán nem volt erőszakos vele, majd azzal folytatta, hogy neki is lelkiismeret-furdalása van az ítélet miatt, ezért úgy érezte, bocsánatot kell kérnie a rablótól.

„Sok éjszakát ültem ott, és gondolkodtam és gondolkodtam rajta” – mondta a kapcsolatfelvétel utáni időszakról Schlutterman, aki a rablás idején 17 éves volt. „Nem tudtam elhinni, hogy még mindig ott van.”

Ez az ember tízszeresen megfizette az árát, és itt az ideje, (…), itt az ideje, hogy elengedjék

– kardoskodott Rolf Kaestel szabadlábra helyezése mellett egykori áldozata.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik