Élet-Stílus

Iskoláknál lófráló ijesztő bohócok okoztak rémületet Szingapúrban

A sulikból távozó kisgyerekeket környékezték meg, a rendőrséget is riadóztatták.

Egy átgondolatlan marketingkampány okozott riadalmat a szingapúri kisgyerekes szülők körében, akik rettegve jelentették a hatóságoknak, hogy rémisztő kinézetű bohócok jelentek meg az iskoláknál, és arra kérik a gyerekeket, hogy menjenek velük. A Vice Newsnak egy szingapúri nő elmondta, hogy a közösségi oldalakon több szülői csoportban is egymás után jelentek meg a képek az ijesztő bohócokról, ahogy odamennek a gyerekekhez, és egyes szülők szerint a bohócok pénzt kínáltak fel a gyerekeknek, hogy kövessék őket. Lene Wong kijelentette:

A bohócok még a felnőtteknek is rémisztőek. Ez minden szülő rémálma. Mi lett volna, ha kiderül, hogy gyerekre vadászó pszichopaták és gyilkosok?

A nő elmondta, hogy az üzeneteket látva halálra rémült, amikor az iskolához késve érkezett, hogy hazavigye 9 éves lányát, és nem látta a szokott találkozóhelyen. A lányát végül az iskolában találta meg, mert a tanárok nem engedték ki a gyerekeket az utcára az ott ólálkodó bohóc miatt.

Kapcsolódó
Miért félnek annyian a bohócoktól?
Bár a bohócoknak elvileg mosolyt kellene csalniuk az emberek arcára, sokak hátán mégis a hideg futkos a látványuktól.

A The Straits Times című helyi lap cikke szerint a rendőrség is figyelmeztetést adott ki, miután többen is jelentették náluk a furcsa bohócokat, és iskolaigazgatók is jelezték a szülőknek, hogy azonnal jelentsék, ha „gyanús idegeneket” látnak az iskolák közelében. Az esettel még a szingapúri parlament házelnöke, Tan Chuna-Jin is foglalkozott Facebook-oldalán, közölve, hogy:

Akárki csinálja ezt, ami a gyanúm szerint egy ostoba virális marketingkampány lehet, azonnal hagyja abba!

Mint kiderült, a politikus gyanúja igaznak bizonyult. A Times cikke szerint a bohócjelmezes alakok egy beszédiskolát népszerűsítettek az iskoláknál, aminek vezetője bocsánatot is kért a félresikerült akcióért. A Speech Academy Asia nevű iskola igazgatója, Kelvin Tan a lapnak elmondta, hogy a marketingeseik nem számítottak ilyen reakciókra, amikor szétküldték az iskolákhoz a bohócokat, akik csak az intézményt akarták népszerűsíteni.

Állítása szerint a cég munkatársainak azt mondták, hogy „cuki jelmezeket” vegyenek fel, de arról nem tudott, hogy bohócoknak öltöznek majd be. Az iskola a Facebook-oldalán ugyanakkor tagadta, hogy bármelyikük is pénzt kínált volna a gyerekeknek, hogy kövessék őket, vagy el akarta volna vinni őket az iskolák elől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik