Élet-Stílus

Kiakadt párja családjának bizarr gyászolásától

Getty Images
Getty Images
Arra lenne kíváncsi, most akkor ő a hülye, vagy érthető a döntése.

Egy rokon, számunkra kedves ember elvesztését nehéz feldolgozni, a gyászt szinte mindenki máshogy éli meg. Így előfordulnak furcsa esetek is. A Redditen osztotta meg egy felhasználó a történetét.

„A férjem családjában rendkívül bizarr rituálék vannak a halálhoz és temetéshez kapcsolódóan” – írta a nő. Párja walesi, de nem hiszi, hogy ez valami helyi hagyomány lenne, rá is keresett, de nem találta semmi nyomát.

De hogy minek? Annak, hogy

ha egy szerettük meghal, a temetés előtt kiütik az összes fogát. Minden élő rokonuknak adnak egy fogat, hogy egy szövetzacskóban mindig tartsák maguknál.

Arra is van egy rendszerük, hogy az elhunythoz való közelség alapján ki melyik fogát kapja.

Természetesen az elhunytaknak is volt olyan szerette, aki meghalt ő előtte, és akinek megkapta egy fogát. Ezekkel a fogakat egy ládába gyűjtik össze, már több ezer fogat tartalmaz.

A nő azután ismerte meg a rituálét, hogy párja nagymamája elhunyt, anyósa pedig adott neki egy őrlőfogat egy kis tasakban. Férje nagyon elszomorodott, mikor a nő azt mondta neki, nem akarja folytatni a hagyományt.

Akkor csak arról beszéltem, hogy nem akarom magammal hordozni egy családtagja fogát, de nyilvánvaló, hogy miután meghalok, ki fogják nekem is ütni a fogaimat, hogy eljuttassák a családtagoknak.

Férje erre úgy reagált, hogy miért, ő nem akarja, hogy majd a gyerekeiknek is maradjon valamilyen emlék róla, vagy hogy nem zavarja, hogy a gyerekei majd azt érezhetik, unokatestvéreikhez képest kimaradnak valamiből. A nő úgy érzi, férje a váláson gondolkozik.

A hozzászólók közül van, aki a nő oldalán áll, például azt írják, hogy ha véletlen egy gyerek hal meg, akkor neki is kiütik a fogát?, de vannak olyanok is, akik a férj oldalára állnak, hogy lehet fura, de mégis csak egy hagyományról van szó. Szerintetek?

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik