Élet-Stílus

Már kilenc éve volt a nőgyógyásza, mikor rájött, ő a biológiai apja is

Getty Images
Getty Images
Az orvos legalább hét nőt ejtett teherbe titokban, a beleegyezésük nélkül.

Kilenc éve járt rendszeresen hüvelyi és mellvizsgálatra Morgan Hellquist nőgyógyászához, mikor pert indított egyebek mellett orvosi műhiba miatt. Lassacskán arra a felismerésre jutott, hogy orvosa a biológiai apja.

A nő tudta, hogy mesterséges megtermékenyítéssel fogant, és hogy a nőgyógyásza, Morris Wortman végezte el procedúrát az anyján. De a biológia apja sosem volt számára ismert, Hellquist és családja is úgy tudta, egy orvostanhallgatóé volt a sperma.

Aztán áprilisban, mikor vaginális ultrahangra ment az orvoshoz, a 70 éves férfi arra kérte, vegye le a maszkját, mert úgy szebb. Wortman behívta a vizsgálóba a feleségét is, hogy lássa Hellquistet és lássa közöttük a fizikai hasonlóságot.

Te tényleg jó gyerek vagy, olyan jó gyerek

– mondta a perirat szerint az orvos Hellquistnek.

Ekkor kezdett el a nőben dolgozni az, hogy lehet az orvos a biológiai apja. A nő feljelentése szerint a férfinak legalább hat másik gyereke lehet.

A nőt „sokkolta, és nem akarta elhinni, hogy az orvos azután is kezeli nőgyógyászaként, hogy ő lehet a biológiai lánya”.

Azóta DNS-teszt is bizonyítja a biológiai kapcsolatukat.

A Washington Post kereste Wortmant az ügyben, üzenetet is hagytak neki, de úgy tűnik, nem a szavak embere.

Hosszabban

A bíróságra benyújtott papírokban az is megtalálható, hogy Hellquist apja egy ittas vezetés miatt deréktól lefelé lebénult a nyolcvanas években és ezért nem lehetett gyerekük feleségével. Wortmantól két dolgot kértek, a spermadonornak ne legyen korábbi megbetegedése és hogy észak-európai származású legyen. Az orvos ezek után azt mondta, a spermadonor egy orvostanhallgató. A lány nyolc éves volt, mikor szülei elmondták neki, apja nem a biológiai apja és hogy mesterségesen fogant.

Meséltek neki Wortmanről, a tehetséges orvosról is, akinek a születése csodáját köszönhetik. Ezekből jött, hogy ahogy Hellquist éretté vált, majd megházasodott és gyerekei lettek, ragaszkodott a nőgyógyászhoz.

Mindeközben Hellquist már kereste biológiai apját. Egy DNS-teszttel kiderült, félig zsidó, de apjára nem talált rá. Nem úgy két féltestvérére, majd még kettőre és még kettőre, akik szintén félig zsidók és a 80-as években születtek. Ezekről Hellquist mindig beszámolt Wortmannak. A nő végül a már említett rendelésen kezdte el felfogni, ki lehet az apja, apjuk. Egy féltestvére kapcsolatban volt Wortman egy (el)ismert lányával, akivel DNS-tesztet végeztek és kiderült, 99 százalék, hogy testvérek. Ebből veszi biztosra Hellquist, hogy az orvos az apja.

Hellquist most feljelentette Wortmant orvosi műhiba, csalás, félretájékoztatás, beleegyezés hiánya, gondatlanság, tettlegesség és érzelmi stressz okozása miatt.

Nem ez az első hasonló eset, hogy egy orvos sajátspermájával ejti teherbe pácienseit. Quincy Fortiert egy tucatnyian vádolják azzal, hogy megtermékenyítette az anyjukat, mikor azokat egy Las Vegas-i kórházban ápolta. Júliusban több száz felperes egy csoportos keresetben 10,7 millió dollár értékű megállapodást kötött egy orvossal, aki rossz, bizonyos esetekben saját spermájával termékenyítette meg a nőket Ottawában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik