Élet-Stílus

„Minden viseletedet jóvá kell hagyatnod velem és az anyukámmal”

Listában sorolta fel barátnőjének, mit nem csinálhat, ha kollégista lesz.

Sokkoló listát mutatott be egy tiktokozó arról, hogy milyen elvárásokat fogalmazott meg vele szemben (immáron csak ex)barátja.

A Carolyn nevű lány akkor kapta a 11 pontból álló jegyzéket, amikor kiderült, hogy főiskolára fog járni és kollégista lesz. Azzal a felütéssel posztolta a TikTokra a listát, hogy „bárcsak vicc lenne” – azonban a bejegyzésből egy elnyomó, kontrolláló, terrorizáló partner és egy borzasztóan mérgező kapcsolat képe rajzolódik ki.

A lista a „Szabályok Carolyn számára” címet kapta, és a többi között ilyen pontokat tartalmaz:

  • Nem kerülhetsz közelebb fiúkhoz 25 láb (7,6 méter) távolságnál.
  • Minden viseletedet jóvá kell hagyatnod velem és az anyukámmal.
  • Egyáltalán nincs alkoholfogyasztás.
  • Minden este 9-re légy a kollégiumi szobádban és lépj velem kapcsolatba Facetime-on, hogy lássam, egyedül vagy.
  • Nincs diákbuli, házibuli, kolis buli.
  • Sosem veheted le a gyűrűt, amit adtam neked.

A listában továbbá szerepel az is, hogy a lány nem kapcsolhatja ki telefonján a helymeghatározó eszközt; nem viselhet rövid topot vagy szűk ruhát, és más fiú ruhája sem lehet rajta.

Carolyn az „elvárások” nagy részére reagált is a videóban, például jelezte, hogy nem érti, mi köze a srácnak vagy az anyjának ahhoz, hogy ő milyen ruhákat visel; továbbá közölte, hogy ha nem tartózkodhatna férfiak közelében, akkor nem tudna bejárni egyetlen olyan órára sem, ahol férfi diák vagy tanár tartózkodik a tanteremben. Az Independent cikke szerint

a lány első reakcióként annyit írt vissza az üzenetre, hogy: „WTF” (mi a f…).

Carolyn magát a posztot már eltávolította, de számos újabb videóban foglalkozik a témával és válaszolgat azokra a kérdésekre, amiket a kommentelők feltettek neki.

És mindenekelőtt mindenkit arra biztat, hogy aki hasonlóan terrorizáló, kontrolláló féllel került össze, minél előbb lépjen ki a mérgező párkapcsolatból, és ha kell, kérjen segítséget, hiszen ma már sok olyan szervezet van, ami az ilyen helyzetekben támogatást tud nyújtani. Ő maga kilenc hónapig bírta a srác mellett, a kapcsolatuk három hónap után kezdett romlani. A hasonló tiltásokkal már korábban is próbálkozott a párja, de ez a lista volt az utolsó csepp a pohárban. Utána egyértelműen jelezte a fiúnak, hogy részéről befejezte ezt a kapcsolatot, majd minden online platformon tiltotta őt. A srác neve helyett azóta ez a szó szerepel a telefonjában: Mistake (Tévedés).

@ccarollynn

Reply to @frankiexxleigh i didn’t want to get into too much detail :) but is a short summary ❤️ please talk to somebody if you need to!!

♬ original sound - Carolyn

Ajánlott videó

Olvasói sztorik