Élet-Stílus koronavírus

Harminc év után adta fel magát a szökött rab, mert túl nehéz lett a szabad élet

Marianne Purdie / Getty Images
Marianne Purdie / Getty Images
Három és fél éves börtönbüntetésének tizenharmadik hónapjában járt az ausztrál Darko Desic, amikor 1992 augusztusában megszökött. Soha sem találták meg, ám a 64 éves szökevény most feladta magát.

Darko Desic marihuánatermesztésért kapott három és fél éves börtönbüntetést. A férfi azonban tizenhárom hónap alatt megunta a bezártságot, ezért 1992. augusztus 1-én egy fűrészlap és egy erővágó segítségével megszökött az Új-Dél-Wales-i Grafton börtönből – írja az ABC News.

A férfit sohasem fogták el, szeptember 12-én, vasárnap önként jelentkezett a rendőrségen. Azt mondta, a koronavírus-járvány miatt elszegényedett, hajléktalanná vált, ezért szeretne visszamenni a börtönbe, ahol legalább fedél van a feje fölött és rendszeresen kap enni.

A nyomozáshoz közel álló források szerint Desic a szökése után Sydney északi partjainak térségében telepedett le, és azóta építkezéseken, és afféle ezermesterként dolgozott. A koronavírus-járvány miatt bevezetett lezárások azonban lenullázták a bevételeit, ezért kilakoltatták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik