Élet-Stílus

Büntetőfékezett, majd ütni kezdte a bringást egy brit sofőr

Bedühödött egy brit autós, mert egy hobbikerékpárosokból álló csoport nem egy sorban haladt előtte egy kétsávos úton. Az egyik biciklire szerelt kamera videóra vette, ahogy a sofőr végrehajt egy büntetőfékezést, majd ütni kezdi az egyik bringást.

Bár a brit közlekedési szabályok szerint legális, ha a kerékpárosok közúton nem egymás mögött, hanem egymás mellett haladnak egy sávon belül, néhány autós nehezen emészti meg, ha élnek is ezzel a jogukkal. Ezt bizonyítja egy a YouTube-ra a napokban felkerült, augusztusban rögzített videofelvétel is – írja a LadBible című brit hírportál.

Adrian Short a barátaival tekert Swindon környékén, amikor egy fekete Nissan sofőrje rájuk támadt. Az autós nagyjából másfél percre ragadt be a biciklisek mögé, közben végig dudált, de miután megelőzte őket, nem sietett tovább a dolgára, hanem büntetőfékezett egyet a csapat előtt, majd amikor azok megpróbálták kikerülni, újra a gázba taposott, miközben szitkozódott és mutogatott.

A férfi azt nehezményezte, hogy a biciklisták nem libasorban haladtak. Ady azt mondja, éppen próbálta megnyugtatni a férfit, amikor az megragadta a karját, majd ütlegelni kezdte. A sofőr ezután el akart hajtani, de nekiment az előtte lévő bringának és felborította. Azon a biciklin Ady felesége ült, és volt rajta egy kamera is, ami végig rögzítette az eseményeket.


Az autós szerencsére inkább megállt, minthogy áthajtson a nőn és a bringáján. A biciklisek értesítették a rendőrséget, és nem engedték, hogy az autós elhagyja a helyszínt a rendőrök kiérkezéséig. Bár az ügyet kivizsgálták, Adyt arról értesítették, hogy nem történt vádemelés az ügyben.

Ady feleségének felborításával a rendőrség nem is foglalkozott, mert a nő nem látszik a felvételen. Ami pedig a többit illeti, a hatóság közölte, hogy mivel a Nissan sofőrje mindent elismert, és mivel nem történt súlyosabb sérülés, egy szóbeli figyelmeztetéssel lezártnak tekintik az ügyet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik