Élet-Stílus

Új kihívás: iskolából lopnak, ezzel menőznek az interneten

Amerikai diákok körében terjed az új challenge a TikTokon.

Amióta létezik a YouTube, azóta vannak kihívások is: a felhasználók videóban dicsekednek el egy-egy vakmerő, életveszélyes vagy teljesen idióta feladat teljesítésével (jó, néhány évente becsúszik egy-egy értelmes challenge is).

Bár a kihívások az utóbbi időben már inkább a TikTokon terjednek, de a lényeg továbbra sem változik: valaki kitalál egy bizarr ötletet, és a többiek követik. A legújabb trend nem – feltétlenül – veszélyes, de különösen nagy hülyeség:

a diákok iskolákból, leginkább a vécékből lopnak tárgyakat, és ezeket mutogatják videókon.

A kihívás állítólag szeptember elsején kezdődött, egy olyan videóval, amin az látható, hogy valaki a táskájából elővesz egy szappanadagolót, amit az iskolából lopott el. Öt nappal később egy hasonló tartalmú felvétel került fel a TikTokra, ahonnét azóta már törölték a felvételt (és a felhasználói fiókot is), de Youtube-on megtalálható:

Egy másik videón egy iskolából leszerelt Kijárat táblát mutat fel valaki – pechjére a biztonsági kamera pont felvette a lopást. Az alábbi képen épp egy hiányzó EXIT-felirat nyomai láthatók:

Egyes amerikai iskolákban már fel kellett hívni a diákok figyelmét, hogy nem vehetnek részt ilyesmiben, és voltak olyan oktatási intézmények is, ahol a sok lopás következtében be kellett zárni néhány vécét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik