Élet-Stílus koronavírus

Orvosnak adta ki magát, és hazaküldte a fertőzötteket egy vietnámi kórházból egy covidos beteg

Linh Pham / Stringer / Getty Images
Linh Pham / Stringer / Getty Images
Orvosnak kiadva magát, próbálta hazaküldeni a koronavírussal fertőzötteket, így saját magát is egy karanténkórházból egy beteg Vietnámban. A férfit hét és félmillió vietnámi dongra (közel 100 ezer forintra) bírságolta a rendőrség.

A H. nevű férfi szeptember 5-én, vasárnap létrehozott egy „Dr. Long” nevű álprofilt a Zalo nevű vietnámi csevegőalkalmazásban. A profillal belépett a Han Thuyen általános iskolában kialakított karanténkórházban ápolt betegek csetcsoportjába, majd írt egy üzenetet, melyben közölte, mindenkit hazaengednek – írja egy helyi hírportál.

H. aztán küldött egy megerősítő üzenetet is, melyben arra kért mindenkit, hogy szépen pakolja össze a holmiját és reggel 8.30-kor gyülekezzen a földszinten. A szükségkórház valódi vezetése még időben tudomást szerzett az üzenetekről, és értesítette a rendőrséget. A nyomozók hamar azonosították a férfit, aki elnézést kért, és megígérte, hogy többé nem tesz ilyesmit.

Vietnám jelenleg a koronavírus által legjobban sújtott országok közé tartozik, az országon belül pedig abban a régióban a legrosszabb a helyzet, amelyikben az incidens történt.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik