Élet-Stílus

Borszezon az ALDI-ban (x)

Az ősz a bor ünnepe. Ez az időszak minden évben a szüretről és a jó borokról szól, amelyekkel teljessé tehetjük az ebédet és a vacsorát, de egy pohár bort sajtokkal, szezonális gyümölcsökkel is kortyolgathatunk.

Az ALDI VINOTÉKA széles, minőségi borkínálatában mindenki megtalálja az adott alkalomhoz illő nedűket. Az áruházlánc egész évben gazdag állandó borválasztékkal várja vásárlóit, amelyet rendszeresen ki is egészít szezonális termékekkel, akciós ajánlatokkal. Az őszi szezonális választék is bőséges; szemezgethetünk a magyar borrégiók kedvelt szőlőfajtái közül, válogathatunk az ismert pincészetek kedvelt palackjai között, vagy felfedezhetünk újdonságokat. Megkóstolhatjuk a biodinamikus borokat, tesztelhetjük az egyre gazdagabb hazai habzóbor és pezsgő kínálatot, illetve kisebb, kézműves borászatok tételeire is rálelhetünk az ALDI VINOTÉKÁ-ban.

A legkedveltebb borvidékek, mint a Balatoni, a Pannon, a Felső-Pannon vagy a Tokaji borrégió számos palackja ott sorakozik az ALDI VINOTÉKA polcain. A különböző régiókba tartozó bortérségekre leginkább jellemző fajták mellé széles és izgalmas sajtválasztékot is kínál az ALDI. A szortimentből könnyedén összeállítható bármilyen sajttál, amelyen nagyon jól mutatnak az érett, lágy francia sajtok, az érlelt félkemény vagy kemény holland, illetve az osztrák borsajtok, és a nagy olasz kedvencek, mint a parmezán vagy a provolone.

A borok mellé kínált sajttál összeállításánál érdemes törekedni a sokszínűségre, azaz legalább három fajtát javasolt a tálra tenni. Minél gazdagabb a választék, annál nagyobb a valószínűsége, hogy mindenki megtalálja a kóstolt borok mellé a kedvencét. Célszerű kemény, félkemény és lágy sajtokat egyszerre kínálni, a származási helytől függetlenül. A sajtok mellé adhatunk friss magvakat, diót, mogyorót, mandulát, vagy kínálhatunk különféle aszalványokat, amelyek harmonizálnak a kóstolt borral. Mindezek mellett tehetünk az asztalra olajbogyót, ropogós sós kekszet is. Természetesen a szezon gyümölcseiből is válogathatunk: egy kevés füge, szőlő, alma és körte is a tálra kerülhet.

Baráti beszélgetések, családi étkezések mellé az ALDI VINOTÉKA színes, minőségi választékában mindenki megtalálja a megfelelő, kitűnő ár-érték arányú bort.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik