Élet-Stílus

31 milliós nézettségű videó lett egy megtalált pénztárcából

Az emberek megtalálták a sztoriban a humorfaktort.

Egészen váratlanul született mém egy tiktokos videóból.

Egy @senasoup felhasználónevű user talált egy pénztárcát egy New York-i strandon. A tárcában egy bizonyos Gary Lee nevű férfi iratai voltak – ezek láthatók a TikTokra felkerült videóban – valamint a felirat: „Gary Lee, kérlek, üzenj, megtaláltam a tárcád.”

@senasoup

#newyorkcity

♬ Tokyo Drift - Xavier Wulf

A videóban – amint az látható – semmi különös nincs. Nem is azért ment nagyot, mert olyan érdekes lett volna a tartalma, hanem az internetezők reakciói miatt. Először is az adatok: a videót 31 millió alkalommal játszották le, ötmillió like (!) és több mint 120 ezer komment érkezett hozzá.

És ez utóbbi volt a lényeg: a hozzászólók legnagyobb része elkezdett poénkodni azzal, hogy ő maga Gary Lee, és kéri vissza a pénztárcát.

A kommentelők lecserélték a saját profiljukon a fotójukat a videóból kivágott Gary Lee-igazolványképre, és sokan a felhasználónevüket is megváltoztatták (olyanokra mint @igazi.gary.lee, @garylee_azigazi_higgyeteknekem). Egy idő után a kommentfolyamban szinte minden hozzászóló neve mellett Lee fotója díszelgett.

Aztán jöttek az ilyen és ehhez hasonló kommentek:

Gary Lee anyukája vagyok. Odaadom a fiamnak a tárcát. Köszönöm, drága.

Aztán megkerült az igazi Gary Lee is – akiről kiderült, hogy egy 33 éves sales-es. Az Insidernek elmondta: nagyon viccesnek találta, hogy a videó nyomán mindenki Gary Leenek adta ki magát.

A megtaláló természetesen arról is készített felvételt, ahogy visszaadja Leenek a tárcát. Már ezt a videót is több mint 5 milliószor látták.

@senasoup

THE REAL GARY LEE REVEAL. The wallet has been returned @therealgarylee5 @rivingtonstreet #newyorkcity

♬ Tokyo Drift - Xavier Wulf

Ajánlott videó

Olvasói sztorik