Élet-Stílus koronavírus

Az utolsó pillanatban mondták vissza az esküvői meghívóját, mert Covid-betegeket gyógyít

Hanneke Vollbehr / Getty Images (illusztráció)
Hanneke Vollbehr / Getty Images (illusztráció)
Pedig már több ezer dollárt költött az amerikai doktornő, hogy ott lehessen a barátnője esküvőjén, ahova egy 28 órás műszak után indult volna el repülővel.

Dr. Emily Long a tiktokos bemutatkozása alapján plasztikai sebész, de mint nagyon sok más orvos, ő is koronavírus-betegeket gyógyít a járvány alatt. Emiatt nem mehetett el egy barátnője esküvőjére, amire már rettentő sokat készült előtte. Szomorú történetét – amiről az indy100 is beszámolt – a közösségi oldalra feltöltött egyik videójában osztotta meg a nyilvánossággal.

Aki járt már nagy esküvőn, az tudja, hogy az ajándékoktól kezdve, az utazáson, a szálláson és az öltözködésen át számtalan dologra kell ilyenkor költeni vendégként is, ami nem csak a házasulandó felek számára tesz költségessé egy ilyen bulit, hanem a vendégek számára is.

Emily Long saját bevallása szerint több ezer dollárt költött, és még a nehezen beosztható szabadságkeretével is okosan kellett gazdálkodnia, hogy ott lehessen a barátnője esküvőjén, de amikor az indulás előtti napon ráírt a menyasszonyra, ő visszavonta a meghívást.

Mesélj egy olyan alkalomról, amikor visszavonták a meghívásod valahonnan, mert kórházban dolgozol a járvány alatt. Én kezdem…

– indul a videó, amiben a fiatal doktornő előadja a történetet.

@dr.ems

Have an entire paychecks worth of plane tickets and a packed suitcase to nowhere now… ##tellmeaboutatime ##healthcare ##wedding ##medicine

♬ original sound - Emily Long, MD

„Tehát holnap egyenesen egy 28 órás műszakból kellett volna elrepülnöm, hogy részt vegyek az egyik legjobb barátom esküvőjén, amire több ezer dollárt költöttem, és amire szabadságot vettem ki” – mondja Long a kamerába, majd így folytatja:

Amikor ma reggel írtam neki, hogy tudassam vele: megvizsgáltattam magam, és minden óvintézkedést megteszek, mielőtt elrepülök – hogy ezzel megnyugtassam, teljesen kiakadt, amikor megtudta, beteg emberekkel foglalkozom. Ki gondolta volna, hogy egy orvos beteg emberekről gondoskodik? Nem is tudom. Szóval azért nem hívtak meg, mert kellemetlen helyzetbe hoztam őt és gondolom, másokat is. Mindenesetre vettem egy nem visszatéríthető repülőjegyet Texasba holnapra, szóval ha valaki akar lógni, csak szóljon

– záródik a monológ, ami egy hét alatt több mint 4,5 millió lejátszást és 620 ezer lájkot söpört be, de természetesen a kommentáradat sem maradt el.

Volt, aki azt írta a panaszkodó doktornőnek, hogy egy új barátra lenne szüksége, és volt, aki azon csodálkozott, hogy a doktornő jelenléte okozott volna kellemetlenséget, miközben egy világjárvány alatt megrendezett nagyszabású esküvő már alapvetően kellemetlen.

Long a kommentekben tovább árnyalta a képet: „Két negatív PCR-teszt és az a tudat, hogy SENKIT, aki fontos nekem, SOHA nem tennék ki veszélynek, egyszerűen nem elég ezekben az őrült időkben.”

Egy követő videóban pedig megköszönte az embereknek a kedves kommenteket és a tucatnyi meghívást különböző texasi eseményekre, valamint elmesélte, végül úgy döntött, lemondja a repülőjegyét. De azt is megígérte, hogy hamarosan Texasba látogat.

@dr.ems

Reply to @wildandcrazydad

♬ original sound - Emily Long, MD

Ajánlott videó

Olvasói sztorik