Élet-Stílus

Kirúgta a McDonald’s a sajtot a cipője talpába törlő dolgozót és a videót készítő társát

A diákok elmondásuk szerint csak viccelődtek, és nem a nyilvánosságnak szánták a videót.

A 24.hu is beszámolt arról az interneten keringő videóról, amelyben az látható, hogy egy magyarországi McDonald’s alkalmazottja a cipője talpába törli a sajtot, mielőtt a burgerbe helyezi, amihez a húspogácsát a padlóról szedi fel.

Kapcsolódó

Az ügyben megkerestük a magyarországi McDonald’s-ot képviselő PR-ügynökséget, akik lapunknak azt válaszolták, azonnal elindították a belső vizsgálatot, és ha bebizonyosodik, hogy a felvétel valódi, a munkavállalókkal szemben megteszik a szükséges munkajogi lépéseket.

Nem sokkal később az ügynökség közleményt juttatott el a szerkesztőséghez, melyben azt írják, a belső vizsgálat lezárását követően a videót készítő dolgozókat az étteremlánc nem foglalkoztatja tovább. Az írás tolmácsolja a diákmunkások szavait is. Egyikük azt mondta,

a videót nem gondoltuk komolyan és nem is szántuk a nyilvánosságnak. Csak egymás között viccelődtünk éjszaka, amikor nem voltak vendégek. A videót sajnos néhány haverunknak elküldtük, a további megosztások után így kerülhetett fel a közösségi oldalakra. Nagyon sajnálom, ami történt.

Társa – aki elmondása szerint évek óta a cégnél dolgozott – szintén arról beszélt, nem akarta, hogy a videó nyilvánosságra kerüljön, nem akarták lejáratni a gyorsétteremláncot.

A videóban viccből csináltunk olyat, amit egyébként nem lehet, de azt a szendvicset nem adtuk ki vendégnek. Sajnálom, hogy ez lett belőle és elnézést kérek azoktól a vendégektől, akik esetleg komolyan vették a videót.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik