Élet-Stílus

Egyetlen jó tanácsa van számunkra a 109 éves férfinak

John Tinniswood, az Egyesült Királyság legöregebb férfija augusztusban töltötte be 109. születésnapját – írja a Metro. A nyugat-angliai Southportban élő Tinniswood szereti lazán venni a dolgokat, nem rágódik a jövőn, valamint próbálja nem túlpörgetni magát.

Az idős férfi a Liverpool FC szurkolója, és minden pénteken fish and chipset eszik vacsorára.

Az ITV-nek adott interjúban azt mondta, a hosszú élet titka az, hogy az ember ne lépje át a határait, különben fizikailag és lelkileg is sérülhet.

Egyéb tanácsot nem adott, mert véleménye szerint mindenkit hagyni kellene, hogy tegye, amihez kedve van.

Thanasis Zovoilis / Getty Images

Tinniswood 1912-ben született, az első világháború kitörésekor még gyermek volt, a második végére viszont már a harmincas éveiben járt. Rossz látása miatt a háború alatt a Királyi Postán teljesített szolgálatot adminisztratív feladatkörben, később könyvelő lett. Tinniswood 1942-ben házasodott meg, felesége 1986-ban halt meg. Egy lányuk született.

A férfi a héten kilencedik alkalommal kapott üzenetet II. Erzsébet királynőtől, úgy tűnik azonban, hogy az újabb lapok már nem hozzák annyira lázba. A kamerák előtt még azzal is viccelt, hogy néhány száz fontot elkérhetne az üdvözlőkártyáért.

Az Egyesült Királyság történetének legidősebb férfija Henry Allingham, aki 113 évig élt. Az ország legöregebb embere Charlotte Hughes volt, aki 1993-ban, 115 éves korában halt meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik