Élet-Stílus koronavírus

Csaknem pucérra vetkőzött a maszkpárti apa az iskolatanács ülésén – videó

Unortodox szülői beszéd egy texasi rendezvényen.

Egy nyilvános rendezvényen fürdőgatyára vetkőzött egy maszkviselés-párti apa, hogy megmutassa szülőtársainak, nem véletlenül kell betartani bizonyos szabályokat.

Viszonylag ritkán kerül a hírekbe kistelepülések iskolai tanácsának ülése, most az alig ötezer lakosú texasi Dripping Springs hasonló eseménye sem oktatási-szakmai okokból került reflektorfénybe.

Az iskolatanács augusztus 23-i ülése – amelyet a YouTube-nak köszönhetően az egész világ megtekinthet – nem kezdődött különösebben nagy izgalmakkal: másfél perces keretben a szülők is hozzászólhattak az aktuális témákhoz. A legtöbben azzal kapcsolatban szólaltak fel, hogy örömüket fejezzék ki amiatt, hogy a Dripping Springs-i iskolában nem kötelező a maszk viselése sem a diákok, sem a tanárok számára.

Ebből lett elege az egyik szülőnek. James Akers azzal kezdte ironikus beszédét, hogy elmondta: nem szereti, hogy a kormány (vagy bárki) megmondja neki, mit csinálhat.

A munkahelyemen kötelező viselnem ezt a zakót. Utálom. Muszáj hordanom inget és nyakkendőt. Utálom.

– magyarázta Akers,

és közben sorra dobálta le magáról az említett ruhadarabokat.

Ironizálva a maszkviselést ellenzők állandó mantráin, amikben a saját jogaikra hivatkoznak, azt mondta: az iskola felé vezető úton három stoptáblát hagyott figyelmen kívül és átment négy piros lámpán. Így majdnem megölt valakit, de ezek az ő autóútjai is, így neki joga van ahhoz, hogy olyan gyorsan vezessen, amilyen gyorsan csak akar és arra kanyarodjon, amerre szeretne.

„Aztán megérkeztem az iskolába, a parkoló tele volt, úgyhogy úgy döntöttem, oda állok, ahova csak akarok. Úgyhogy egy mozgássérült parkolóban álltam meg” – mondta a férfi, és közben a nadrágját is letolta.

Beszéde végére már csak egy fürdőnadrág volt rajta.

„Ez egy nagyon egyszerű előírás” – mondta a maszkviselésre utalva, és hozzátette: „nagyon jó okunk van, hogy bizonyos szabályokat betartsunk”. Úgyhogy – az iskolatanács képviselőjének kérésére – ő maga is felöltözött, már csak azért is, mert közben a teremben tartózkodó rendőrök is közelítettek felé.

James Akers a videón 26:20 után kezd beszélni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik