Élet-Stílus

Betiltotta a TikTok az utóbbi idők egyik legveszélyesebb kihívását

A #milkcratechallenge-nek sokan köszönhetnek töréseket, zúzódásokat vagy még rosszabbakat.

Ha valaki gyakorlott TikTok-felhasználó, vagy ismerősen mozog az egyéb videómegosztó oldalakon, az utóbbi hetekben elég sok Milk Crate Challenge videóba futhatott bele. Ez most a legújabb őrület, ami az előbbi platformról indult, és óriási népszerűségnek örvend, hatalmas nézettséget lehetett ezidáig szerezni egy-egy ilyen anyaggal. Egy elemzés szerint a #milkcratechallenge hashtaggel ellátott videókat összesen már több mint 9 millióan tekintették meg a TikTokon.

A kihívás lényege, hogy emberek a tejládákat piramis alakba halmozzák, a videó főszereplője erre a felépítményre próbál felmászni egyik oldalon és lemászni a másikon. Az építő elemek ingatag volta miatt azonban szinte lehetetlen megcsinálni a kihívást, a sérülés kockázata viszont annál inkább valószínű.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

House of Highlights (@houseofhighlights) által megosztott bejegyzés

Ezért is dönthettek úgy a TikTok-nál, hogy eltüntetik az oldalról a hashtaget. Erről az indy100 számolt be, ők azt írják, hogy szerda óta ha valaki erre a kifejezésre keres, az alábbi szöveg fogadja:

Ez a kifejezés az irányelveinket sértő magatartással vagy tartalommal társulhat. A biztonságos és pozitív élmények népszerűsítése a TikTok számára a legfontosabb.

Az oldal a kiskapukat is igyekszik bezárni, így hasonló módon blokkolta a #milkcrate és a #cratechallenge kifejezéseket is.

A kihívás ellen egyébként korábban már több egészségügyi szakember is felszólalt, és valljuk be, ezeket a képsorokat elnézve valóban az utóbbi idők egyik legjobb ötletének tűnik a TikTok-tól, hogy nem ad teret többé ennek a dilinek.


Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik