Élet-Stílus koronavírus

Magára tetováltatta a QR kódot, ami igazolja, hogy beoltották Covid ellen

Olaszországban is sok mindenhez kell oltási igazolvány, amihez személyre szóló QR kódot kap mindenki. Egy fiatal biztosra ment, és magára varratta a kódot, hogy mindig nála legyen.

A hónap eleje óta Olaszország megköveteli, hogy azok, akik éttermekben étkeznek vagy kulturális rendezvényekre mennek, mutassák be a Green Pass névre keresztelt olasz védettségi igazolványt. A virtuális és papír alapon is használható igazolást azok kaphatják meg, akik bizonyítani tudják, hogy valamilyen módon védettek a koronavírussal – azaz vagy felvették már a védőoltásokat, vagy felépültek a betegségből –, illetve azok, akik rendelkeznek aktuális negatív teszttel.

Az Indy100 a Corriere della Calabria olasz magazin nemrégiben megjelent cikke alapján arról ír, hogy egy Andrea Colonnetta nevű diák úgy döntött, magára tetováltatja a személyes Green Passéhez tartozó QR kódot, hogy az igazolása mindig nála legyen.

A tetoválásokat készítő Gabrielle Pellerone TikTok-videója megmutatja azt is, ahogy a diák bőrére tetoválják az oltási igazolását helyettesítő QR kódot, és azt is, mennyire működőképes az ötlet a gyakorlatban.

@gabrielepelleronereal

GREEN pass tattoo ##tatuaggi ##tattoo ##tatuatori ##greenpass ##tatuaggio

♬ LIMITS THE SKY - Mpax

Az igazság pillanata azonban egy másik videóban következett be, amikor Colonnetta és barátai elmentek egy McDonald’sba, hogy megnézzék, a friss, új tetkóval beengedik-e őt a gyorsétterembe. A biztonsági őr végül Colonetta telefonjáról olvasta le egy másik kódot, ami a fiatal bőrén található kód leolvasása után jelenik meg. Szóval úgy tűnik, ha közvetve is, de tényleg működik az elképzelés.

@gabrielepelleronereal

Green pass al McDonald’s 🤯 ##tatuaggi ##tatuatori ##tatuatore ##tattooartist ##greenpass

♬ suono originale - gabrielepellerone

A tetoválást készítő művész az Indy100 megkeresésére azt mondta, a tetoválással a „történelmi pillanatot” akarta kiemelni, ezért döntött úgy, hogy valakire felvarrja a védettségi igazolványa QR kódját. Azt is megjegyezte, nagyon örült, hogy Andrea hajlandó volt a vászna lenni.

Feltettem egy történetet az Instagramra, és megtaláltam Andreát, aki hajlandó volt megcsinálni. Kipróbáltuk az étteremben, és bevált. Hiszem, hogy a tetoválás művészet: ahogy egy művész egy festményen vagy egy szobron keresztül ábrázol valamit, úgy egy tetoválóművész is megteheti ezt egy tetováláson keresztül

– mondta Pellerone.

Andrea Colonnetta a hírről eredetileg beszámoló olasz magazinnak azt nyilatkozta, hogy szerinte ez a dizájn nagyon „eredeti”, és azért vállata be a tetkót, mert „szeret kitűnni” a tömegből. Családja ugyanakkor kicsit megdöbbent az új szerzeményen, pedig a fiatalnak – aki saját bevallása szerint már mindkét oltását felvette – máshol is vannak tetoválásai.

Az a szép, hogy apám a világhálóról fedezte fel. Persze, arra kért, hogy legyek kevésbé impulzív, és jobban gondolkodjak a dolgokon

– mesélte Colonnetta, majd azzal folytatta: nem számított arra, hogy a tetoválása körül ekkora felhajtás lesz, és az egészet hatalmas baromságnak tartja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik