Élet-Stílus

Leböfögte és lefingta a pincért az étteremtulajdonos, ezért elmarasztalták

Westend61 / Getty Images (illusztráció)
Westend61 / Getty Images (illusztráció)
A bizarr munkaügyi bírósági eljárásban a londoni olasz étterem egykori pincérének adtak igazat a gyerekesen viselkedő tulajdonossal szemben.

Edgar Simplico sokáig tűrte főnöke, Alessandro Cretella furcsa viselkedését, mielőtt felmondott volna a dél-londoni Battersea-ban található L’antipasto nevű étteremben. A távozása után pedig munkaügyi per kerekedett az ügyből, melynek meghallgatásán a Metro szerint az alábbi vádak hangoztak el az egykori munkaadó ellen:

  • a pincér arcába böfögött;
  • megkérdezte tőle, hogy akar-e látni egy képet a székletéről;
  • az étterem vendégei jelenlétében hangosan szellentett, majd Simplico felé fújta a fingját.

A férfi a meghallgatáson azt mondta, hogy korábbi kenyéradója undorítóan és gyerekesen viselkedett vele, ezért nem volt más választása, mint felmondani.

Cretella pedig azzal magyarázta az egészet, hogy túlzott gázképződésben szenved, és nem tudja kontrollálni, mikor böfög vagy szellent. Emellett azt is elismerte, hogy gyerekes a humora, de azt tagadta, hogy a Simplico által említett 2019 végi eset alkalmával hangosan fingott volna – amit aztán a panaszos állítása szerint az irányába fújt, miközben vigyorgott rá.

A pincér azt állította: egykori főnöke rendszeresen odahívta magához, hogy az arcába böfögjön, amiről az étterem tulajdonosa egyszer 2020-ban azt mondta a feleségének,

Edgar nem szereti a böfögéseimet.

Nagyjából ugyanebben az időben azt is megkérdezte tőle, hogy szeretne-e látni egy fotót az ürülékéről, de Simplico ezt elutasította.

A meghallgatáson elhangzottak alapján az utolsó csepp a pohárban 2020 augusztusában volt, amikor a pincér azt mondta, hogy egy éve alulfizetik, és ez a vendéglátósok előtti veszekedéshez vezetett. Cretella káromkodásokkal teli válaszát Simplico ekkor tűrhetetlennek nevezte, aztán meg is szakadt a munkakapcsolat kettejük között.

Cretella ugyanis a konfliktus miatt már egy héttel a háromhetes szabadsága előtt, 2020 augusztus 10-én pihenőre ment, Simplico pedig a főnöke visszatérésekor felmondott.

Az étteremtulajdonos tagadása ellenére a bíróság úgy ítélte meg, hogy az állítólagos incidensek valószínűleg tényleg megtörténtek, figyelembe véve a főnök infantilis humorérzékét.

Simplico „szakszerűtlennek és alkalmatlannak” nevezte Cretellát, miközben elmondta a bíróságnak, hogy egykori főnöke olykor cipő nélkül szolgálta fel az ételt a vendégeknek, olykor használt fogpiszkálót és fogselymet hagyott a bárban, olykor pedig lefeküdt egy padra pihenni az étkezők szeme láttára.

A munkaügyi bizottság szerint nem elvárható, hogy Simplico ilyen dolgokat toleráljon a munkaidejében, ezért neki adtak igazat, kártérítési ügyéről pedig egy későbbi időpontban tárgyalnak majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik