Élet-Stílus

Éles lőgyakorlaton adott marihuánás süteményt bajtársainak egy kanadai katona

Brian Kennedy / Getty Images
Brian Kennedy / Getty Images
Bűnösnek találta a katonai bíróság Chelsea Cogswell kanadai tüzért, akit azzal vádoltak meg, hogy kábítószert tartalmazó süteményt adott nyolc bajtársának egy éleslövészeti gyakorlaton. A nő akár öt év börtönt is kaphat.

A bíróság bizonyítottnak látta, hogy a nyolc katona a süteményekbe sütött kábítószertől érezte magát részegnek és zavartnak, ahogy azt is, hogy Chelsea Cogswell szándékosan adott nekik füves muffinokat – írja a BBC.

Az eset 2018-ban történt, 3 hónappal azelőtt, hogy a marihuánát legalizálták Kanadában. A nyolc katona nem sokkal étkezés után lett rosszul, és bár forró nyári nap volt, az egészségügyi személyzet gyorsan kizárta a napszúrás lehetőségét. Nem sokkal később öt katonának marihuánára pozitív lett a drogtesztje, és marihuánát találtak az általuk korábban elfogyasztott muffinok papírjain is.

Cogswell aznap az étkezdében teljesített szolgálatot, így a gyanú ráterelődött. A bíróságon lejátszottak egy felvételt a nő egy régebbi kihallgatásáról, melyen azt mondta, az érintett katonák nőgyűlölő kifejezésekkel gúnyolták, és a marihuánafogyasztás különben is elterjedt a kanadai hadseregben.

Az ügyészek szerint Gogswell a tettével még kockázatosabbá tett egy amúgy is veszélyes szituációt. Katonai tisztviselők szerint ez volt az első eset, hogy a kanadai hadseregben valaki úgy adott be drogot a bajtársainak, hogy azok nem tudtak róla.

Cogswell 2011-ben lépett be a seregbe és jelenleg is szolgál. Ítéletet novemberben hirdetnek majd az ügyében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik