Élet-Stílus

„A Big Mac Királya” – több mint 32 ezer Big Mac-et evett meg egy amerikai férfi

Naponta kettő darabot eszik a McDonald’s legismertebb burgeréből, majdnem ötven éve, és ezzel világrekorder.

Az amerikai Wisconsin államban élő Donald Gorske imádja a McDonald’s gyorsétterem-lánc ikonikus burgerét, a Big Mac-et. Persze sokan vannak ezzel így, de ő mindenkin túltesz: eddigi élete során már több mint 32 ezer darabot evett meg belőle. Egészen pontosan 32 340 darabot a Guinness Rekordok Könyve szerint.

Gorske először 1999-ben lett világrekorder, mint az ember, aki a legtöbb Big Mac-et ette meg élete során, és azóta folyamatosan megdönti saját rekordját, hiszen azóta is átlagosan napi két darabot elfogyaszt belőle. Mindezt pedig bizonyítani is tudja – derült ki a Guinness YouTube-oldalán róla megjelent videóból.

A férfi elmondta, hogy először 1972. május 17-én evett Big Mac-et, amikor megvette az első autóját, és egyenesen egy McDonald’s-ba hajtott vele, ahol rögtön vett három darabot, és miután megette, tudta, hogy ezt akarja enni egész életében.

Bedobtam a hátsó ülésre a dobozokat, és az első naptól kezdve elkezdtem számolni.

És ezt nagyon komolyan vette. Gorske megőrizte minden egyes elfogyasztott Big Mac dobozát, a számlával együtt, amiket szépen rendezett dobozokban tárol. Sőt, egy naptárban is feljegyzi, hogy melyik nap mennyit evett, hogy jobban számon tudja tartani, hány darabnál tart.

Meg tudom mondani, hogy melyik Big Mac-et melyik nap ettem meg.

A Guinness oldalán megjelent beszámoló szerint Gorske mindezek ellenére teljesen egészséges: vércukorszintje teljesen jó, a koleszterinszintje pedig „kivételesen jó”. Ezt a férfi annak tudja be, hogy soha nem eszik sültkrumplit a burgerhez, és annak, hogy minden napi nagyjából tíz kilométert gyalogol.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik