Élet-Stílus koronavírus

Az új tanév első napján megvertek egy tanárt a maszkviselési szabályok miatt Kaliforniában

Az USA bizonyos államaiban már most elkezdődik az új tanév. Egy kaliforniai általános iskolában pedig rögtön az első nap tettlegességig fajuló konfliktus kerekedett a kötelező maszkviselést előíró szabály miatt egy szülő és egy tanár között.

Egy tanárt kórházba kellett szállítani, miután szerdán a kaliforniai Amador megye egyik általános iskolájában megtámadta őt egy szülő, aki feldühödött az intézmény maszkviselési szabályai miatt – írja az Insider az NBC híre alapján.

Az incidensre akkor került sor, amikor a szülő, aki a Sutter Creek Általános Iskolából hozta el a lányát, meglátta, hogy a kislány az iskolai körzet Covid-19 szabályzatának megfelelően arcvédő maszkot visel.

Az apa ezután heves vitába keveredett az iskola igazgatójával az ügy miatt, állítólag „összeesküvésnek” nevezte a helyzetet, és azt mondta, hogy a gyerekeket „úgy kezelik, mint az állatokat” – írja a CNN.

Egy férfi tanár megpróbált közbelépni a vita során, hogy megnyugtassa az apát, de végül verekedés lett a dologból. A Sutter Creek-i rendőrök nem tartóztatták le a diák apját, de közölték, hogy még vizsgálják az esetet.

Torie Gibson, az Amador megyei egyesített iskolai körzet főfelügyelője azt közölte, hogy a tanár zúzódásokat szenvedett az arcán és lett egy elég nagy csomót a tarkóján is az NBC beszámolója alapján. A tanárt kórházba vitték kezelésre, de még aznap hazaengedték.

Az nem világos, hogy a szülő megsérült-e, de az iskola látogatásától eltiltották.

A családoknak küldött levelében Gibson azt írta:

Ahogy az első tanítási nap jön és megy, mindig vannak zökkenők az út során, különösen ebben az embert próbáló időszakban.

Majd arra emlékeztetett, hogy nem ők hozzák a szabályokat, ők csak betartatják az előírásokat.

A járványügyi hatóságok minden iskolás gyerek számára előírták a maszkviselést az új tanév elejére. Az ajánlásra azért került sor, mert egyre több gyermek betegszik meg a koronavírus delta variánsától, de az iskolai maszkviselési kötelezettséggel kapcsolatban országszerte heves vita van.

Georgia államban általános iskolások szülei csaptak össze egy maszkviselési kötelezettség miatti tiltakozás során, egyeseket pedig állítólag még köpködték is az ellentábort – adta hírül a CNN.

Egy a héten közzétett videón pedig az látható, amint a Tennessee állambeli Franklinben maszkellenes szülők zaklatják a maszkot viselő szülőket az iskolatanács ülésén kívül, miután az jóváhagyta az általános iskolai tanulók és a személyzet számára előírt ideiglenes maszkhasználati kötelezettséget. Erről a történetről is a CNN számolt be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik