Élet-Stílus

Rozmár költözött egy ír szeszfőzde motorcsónakjába

Facebook / Clonakilty Distillery
Facebook / Clonakilty Distillery
Írország partjainál bukkant fel Európa híres, kóborló rozmárja. A Wally névre keresztelt sarki, tengeri emlős egy időre egy motorcsónakba fészkelte be magát.

Wally, a kóborló rozmár az elmúlt hetekben az élőhelyétől több ezer kilométerre fekvő helyeken bukkant fel, többek között a brit, a francia, sőt, a spanyol partoknál is – írja a Sky News.

A tengeri emlős a hét elején Írországban, Cork megyében tűnt fel, ahol a Clonakilty szeszfőzde egyik motorcsónakjába fészkelte be magát.

Adam Collins a cég szóvivője elmondta, a csónakot általában arra használják, hogy egy a gingyártáshoz használt növényt gyűjtsenek vele, de hagyják, hogy a rozmár addig maradjon benne, ameddig csak szeretne. A cég annak ellenére döntött így, hogy Wally már több csónakot is megrongált, egyet pedig elsüllyesztett, amióta az ír partoknál tanyázik.

Facebook / Clonakilty Distillery

Egy tangeri emlősökre specializálódott, ír állatvédő szervezet szerint, bár elsőre mókásnak tűnhet a motorcsónakban pihenő rozmár, a valóságban nem ennyire vidám a helyzet. A rozmárok, a fókákhoz hasonlóan csak félig alkalmazkodtak a vízi életmódhoz, ezért időnként meg kell pihenniük a parton, vagy valamilyen úszó platformon. Egy motorcsónak erre messze nem a legalkalmasabb terep.

A szervezet már kezdeményezte valamilyen ponton, vagy más úszó platform kihelyezésének engedélyezését a közelben. Az embereket pedig arra kérik, semmiképp se menjenek 100 méternél közelebb Wallyhoz, hiszen az élőhelytől messze, ismeretlen környezetben van, így nehéz megjósolni, hogyan reagál bizonyos szituációkban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik