Élet-Stílus

Az exfeleség főztjéről elsütött vicc miatt tört ki lövöldözés a testvérek között

Natnan Srisuwan / Getty Images
Natnan Srisuwan / Getty Images
Egy negyvenes testvérpár együtt iszogatott és beszélgetett az egyikük garázsában egy júniusi estén. Az egyik percben még minden a legnagyobb rendben volt, a következőben az idősebb testvér fejvesztve menekült, mert az öccse majdnem fejbe lőtte egy pisztollyal.

A rendőröket a hangos veszekedés és a lövés eldörrenése után a szomszédok riasztották június 25-én, este kilenc körül, a michigani Bay Cityben. A helyszín felé tartó rendőröket a háztól nem messze megállította leintette egy feléjük rohanó férfi – írja egy helyi hírportál.

A 47 éves férfi elmondta, hogy az öccse, a 43 éves Andrew C. Phelps lőtt, és őt próbálta meg eltalálni. A férfi elmondta, hogy a testvérével iszogattak, amikor ő elsütött egy hülye viccet az öccse exfeleségének főztjéről. Andrew ezt zokon vette, a testvérek vitatkozni kezdtek, mire a fiatalabb férfi egyszer csak előhúzott egy 9mm-es pisztolyt, és a bátyja fejére célozva elsütötte. Az idősebb testvér azt mondta, az öccse nagyjából három méterről lőtt rá, és a lövedék csak centikkel kerülte el a fejét.

A rendőrök felszólítására Andrew felemelt kézzel kiment házból, és szó nélkül megadta magát. Egy későbbi teszt kimutatta, hogy a férfi véralkohol-szintje bőven a legális határ alatt volt. A 42 éves férfi nem tett vallomást, ügyvédet kért. A rendőrök a garázsban megtalálták a fegyvert, a hozzá tartozó éles lövedékeket és a kilőtt golyót a falba fúródva.

Andrew C. Phelpst letartóztatták, de óvadék ellenében szabadlábon védekezik. Ha bűnösnek találják, n+égytől tíz évig tartó börtönbüntetésre számíthat. Az első bírósági meghallgatása április 26-án lesz.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik