Élet-Stílus

Olyan rondán írt a bankrabló, hogy a pénztáros nem jött rá, éppen ki akarja rabolni

Sussex Police
Sussex Police
Három bankrablást követett el két héten belül egy 67 éves férfi Angliában. Mindhárom alkalommal kézzel írt üzenetben szólította fel a banki alkalmazottakat, hogy adják át neki a kassza tartalmát, de elsőre üres kézzel kellett távoznia, mert senki sem tudta kiolvasni a kézírását.

Hat év börtönbüntetésre ítéltek bankrablásért egy 67 éves férfit az angliai Lewesben. Ian Slattery még márciusban, két héten belül két bankrablást követett el, igaz, csak a második esetben sikerült némi zsákmányra szert tennie – írja az Eastbourne Herald című, helyi hírlap.

Slattery először március 18-án délelőtt ment be egy eastbourne-i bankba, majd egy kézzel írt cetlit adott át a pénztárosnak, amin ez állt:

Az ablak nem fogja megállítani azt, ami nálam van. Csak adja át a tízeseket és a húszasokat. Gondoljon a többi ügyfélre!

A pénztáros azonban hiába próbálkozott, képtelen volt kiolvasni Slattery kézírását, a férfi így üres kézzel távozott.

Sussex Police

Slattery nem adta fel az első kudarc után. Új cetlit írt, és március 26-án újra próbálkozott, ezúttal egy St Leonardsban működő pénzintézetben. Ezúttal sikerrel járt és 2400 font (kb. egymillió forint) készpénzzel távozott.

Április 1-én Slattery újra le akart csapni, Hastingsben, ám az ottani pénztáros nem ijedt meg a fenyegetéstől, ezért az idős bankrabló ismét zsákmány nélkül távozott. Nem sokkal később a rendőrség elfogta Slatteryt, akit egyrendbeli bankrablással és kétrendbeli bankrablás kísérletével vádoltak meg. A férfi mindhárom ügyben bűnösnek vallotta magát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik