Élet-Stílus

Azért csatlakozott egy férfi a haditengerészethez, hogy bebizonyíthassa: a Föld lapos

JSABBOTT / Getty Images
JSABBOTT / Getty Images
Ahhoz képest, hogy egészen biztosan nincs igazuk, meglepően sokan hisznek abban, hogy a Föld lapos. Néhányan közülük ráadásul nem elégszenek meg annyival, hogy az interneten olvasgatnak képtelen rögeszméjükről, hanem egészen messzire is hajlandók elmenni, hogy bizonyítékot szerezzenek.

Egy amerikai tengerésztiszt a Reddit közösségi portálon mesélt egy matrózról, akivel korábban együtt szolgált. A férfi egyetlen okból csatlakozott a haditengerészethez: a saját szemével akarta látni, hogy a Föld lapos. Úgy gondolta, egy hadihajó fedélzetén előbb-utóbb el kell jutnia a Föld szélére – írja a LadBible című brit hírportál.

A tengerésztiszt azt írja, a laposföld-hívő úgy gondolta, nem elég, ha egyszerűen megkérdez tengerészeket, jártak-e bolygó szélén, hiszen őket a kormány fizeti, hogy félrevezessék a lakosságot. Az egyetlen biztos módszer, ha ő is a legénység tagjává válik.

Miután a férfi matróz lett, folyamatosan jegyzetelte a hajója irányát, sebességét, a megtett távolságot, és várta a pillanatot, amikor kiérnek a Föld szélére, de az sohasem következett be. Amikor elkezdett elbizonytalanodni a laposföldelméletben, a kapitánya felhívta a parancsnoki hídra és a kezébe adott egy látcsövet.

A matróz belenézett a távcsőbe, de semmit sem látott a horizonton. A kapitány elmagyarázta neki, hogy ha a Föld lapos lenne, már régen látniuk kellene a szárazföldet, ami felé haladnak, a bolygó görbülete miatt nem látszik semmi.

A férfi végre belenyugodott, hogy a Föld a gömbölyű, és a szerződése lejárta után újra jelentkezett a haditengerészethez, kiváló gépész lett belőle.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik