Élet-Stílus

Véletlenül egy omladozó kúriát vettek meg, mert nem értették az árverező akcentusát

Azt hitték vettek jó áron egy lakást, de ehelyett egy 20 éve elhagyatott romos ház tulajdonosai lettek.

Claire Segeren és Cal Hunter azt hitték, vettek nyomott áron egy két hálószobás lakást Glasgow-ban, de aztán rájöttek, egy 120 éves kúriát vásároltak meg, amivel igencsak sok munka van még, két évtizede nem lakja senki és elég romos állapotú. Cserébe viszont 30 ezer font helyett csak 10 ezer fontba – azaz 12,5 millió forint helyett körülbelül 4 millióba – került (eleinte), és hat hálószobájuk lesz, egyszer.

Hunter egyedül ment el az árverésre, egy brosúrán voltak a tételek feltüntetve, a színpad mögött pedig egy képernyőre vetítették ki, az aktuális tétel számát. Sorra került az az ingatlan is, amit kinéztek, de ekkor a monitor kikapcsolt, Hunter – aki arra számított, rengeteg érdeklődő lesz arra a lakásra – gyorsan felemelte a kezét. Viszont senki más.

Aztán felgyorsultak az események, az ajánlatát leütötték, a monitor visszakapcsolt, a szomszédos széken ülő férfi pedig megkérdezte: „haver, láttad valaha azt a helyet?” Ekkor vette észre, a képernyőn és a papíron álló szám nem egyezik. 

Hunter később azzal magyarázkodott, hogy az árverésvezető nagyon gyorsan beszélt, ráadásul erős glasgow-i akcentussal, ez zavarta meg – írta a Guardian.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Cal and Claire (@whathavewedunoon) által megosztott bejegyzés

Skóciában az árverési ajánlatok kötelező érvényűek, így esélyük sem volt elállni a vásárlástól.

A megvásárolt ház borzalmas állapotban volt, tele volt szeméttel, firkákkal és hatalmas volt a gaz is a kertben. Olyan táblák voltak kiaggatva rá, mint hogy „Vigyázat, veszély!”. A fiatal pár helyzetét megnehezítette, hogy ráadásul nem is az egész házat vásárolták meg, így kénytelenek voltak a két másik részt is megvásárolni a következő hat hónapban.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Cal and Claire (@whathavewedunoon) által megosztott bejegyzés

A víz és az elektromos áram is ki volt kapcsolva, de nem nagyon sopánkodtak, beköltöztek egy lakókocsiba, és nekiestek a ház felújításának a saját kezükkel, 2019 óta teljes állásban ezzel foglalkoznak. Úgy gondolják ma már, ez volt a legjobb, amit tehettek.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Cal and Claire (@whathavewedunoon) által megosztott bejegyzés

Ajánlott videó

Olvasói sztorik