Élet-Stílus

Videóra vették, ahogy nyakig ér a víz egy liftben, amibe beragadtak

A felvételt készítő nebraskai férfi és két útitársa szerencsésen túlélte az ítéletidőt (és a beragadást a liftbe is).

Egy nebraskai férfi és két társa majdnem megfulladt szombat este, amikor a hirtelen lezúdult sok esőtől nyakig érő víz lett az Omaha belvárosában található lakóház liftjében – ahogy azt az alábbi rémisztő videó mutatja. A felvételt az egyik helyi tévétársaság osztotta meg Youtube-csatornáján. Az esetről a New York Post is beszámolt.

A lift egyik utasa, Tony Luu és barátai este 10 óra körül szálltak be a felvonóba, hogy megtekintsék a folyamatos jégeső és a hirtelen áradások okozta károkat, majd a liftben rekedtek a földszinten, amikor a víz beözönlött a kabinba az épület előcsarnokából.

Amint a gyomromig ért a víz, azt gondoltuk, hogy «Oké, ez tényleg komoly»

– mondta Luu az ABC Newsnak, majd azzal folytatta, hogy olyan volt, mintha egy filmből léptek volna elő.

És tényleg úgy néz ki a jelenet, ahogy a lift három utasát a bezárt ajtó mögött majdnem ellepi a víz. A felvételen ezután az látszik, hogy Luu barátja – akinek a feje alig van a vízvonal fölött – telefonon sürgeti a mentőket, mert a víz már szinte teljesen ellepte őket.

Végül a bent ragadtak haverjainak sikerült felfeszíteniük az ajtót még a segélyhívást fogadó hatóságok kiérkezése előtt, így a csapdába szorult társaság a sok liter vízzel együtt kiszabadult – mesélték az érintettek a csatornának.

Luu eddigre már a lift korlátján állt, hogy ne lepje el a víz.

Luu barátja, Daylon Guy az Omaha World-Heraldnak azt mondta: ugyanabban az épületben egy másik liftbe is beragadt négy másik ember ugyanazon az éjszakán, viszont egyik felvonónál sem volt szükség orvosi ellátásra.

Eléggé megrázó volt, de úgy tűnik, jól vannak

– mondta a lapnak.

Az Egyesült Államok meteorológiai szolgálatának közlése szerint Omahában szombaton rövid idő alatt legalább öt centiméternyi eső esett, ami súlyos villámárvizeket okozott a régióban. Az eső pusztítása látható nyomokat hagyott maga után a városban, ahol egyes utakon közel egy méter magasan állt a víz – írja az Omaha World-Herald.

A kombinált csatornarendszer túlterhelt volt

–  mondta Steve Andersen, aki Omaha városának csatornafenntartási munkálatait végzi, majd azzal folytatta, hogy

néhány esőmérőnk óránként akár tíz centi csapadékot is mutatott. Szerencsére az eső rövid ideig tartott.

A helyi lap szerint közel 18 ezer ember maradt áram nélkül a vihar alatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik