Élet-Stílus koronavírus

Tesztelni és oltakozni is lehetett a Covidban elhunyt oltatlan floridai férfi temetésén

Morsa Images / Getty Images (illusztráció)
Morsa Images / Getty Images (illusztráció)
Így akarta a koronavírus veszélyeire felhívni a figyelmet a családja és a gyülekezete.

A 28 éves Marquis Davis egy jelentés szerint július 26-án halt meg koronavírusban anélkül, hogy teljesült volna utolsó kívánsága, ugyanis a férfi szerette volna megkapni a vírus elleni védőoltást – írja a New York Post.

Az üzlettulajdonos és apa július végén produkált pozitív Covid-tesztet, és miközben karanténba vonult az otthonában, egyre rosszabbul és rosszabbul lett – mondta el felesége az ABC Newsnak.

Már attól elakadt a lélegzete, hogy felállt. Azt mondtam, ez nem normális, extra segítségre van szüksége

– mesélte Charnese Davis, aki egy helyi kórházba vitte férjét, ahol a beteget lélegeztetőgépre kapcsolták. Bár a férfi hezitált a vakcinával kapcsolatban, azt beszélte meg a feleségével, hogy beoltatja  magát, de már túl késő volt.

A férfi halála után a család gyülekezete, a Rockledge-i Faith Temple Christian Center felvetette, hogy tartanának egy koronavírusról szóló felvilágosító rendezvényt a virrasztás és a temetés alatt.

Most látjuk, hogy a dolgok teljesen megváltoznak ezzel a delta-változattal. Marquis 28 éves volt, előtte állt az élete hátralévő része, de a COVID-19, különösen a delta változat rövidre vágta az életét, mert nem volt beoltva

– mondta Dr. R. Shaun Ferguson, a floridai Rockledgeben működő Faith Temple Christian Center lelkésze, majd azzal folytatta:

a mi álláspontunk egyházként az, hogy vágjuk vissza ezt a vírust. Tegyük meg ezt. Nem akarom, hogy még egy ember elveszítse az életét, pont.

A tesztelés és az oltás lehetőségével egybekötött különleges temetésről az alábbi bejegyzésben számolt be a gyülekezet a Facebookon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik