Élet-Stílus

Letartóztatták, mert abortált magzatokat ábrázoló táblával tüntetett volna egy iskolánál

CynthiaAnnF / Getty Images (illusztráció)
CynthiaAnnF / Getty Images (illusztráció)
A floridai férfi egy olyan pólót viselt, amire az volt írva, hogy Fuck Abortion, amikor letartóztatták egy általános iskola parkolójánál.

Floridában letartóztattak egy provokatív abortuszellenes tüntetőt, aki egy abortált magzatok képeit ábrázoló táblával hadonászott, mert rendzavarást okozott egy általános iskola előtt – írja a New York Post a helyi rendőrség közlése alapján.

A tüntetőt a Punta Gorda-i rendőrség nem nevezte meg, azonban a helyi rendfenntartók előtt már korábban is ismert volt arról a férfi, hogy többször használt sértő táblákat a közönsége felbosszantására – számolt be az NBC2 News.

Az NBC2-nek nyilatkozó tisztviselők szerint az emberek egy része megállt, hogy vitatkozzon a tüntetővel. Mások pedig nézték vagy filmezték a vitás jelenetet, amivel akadályozták a forgalmat, miközben a szülők az iskola parkolójába érkeztek, hogy felvegyék a gyerekeiket.

Amikor egy rendőr megpróbálta eltávolítani a férfit, a tévések szerint kiabálás és szitkozódás fogadta, ezért a rendőr a kollégái szerint attól tartott, hogy a férfi megüti őt a táblájával.

A tiltakozót már korábban is látták a Punta Gorda-i Sallie Jones Általános Iskolánál. Főként azokban a reggeli és délutáni időszakokban tüntetett, amikor a tanulók megérkeztek az iskolába, vagy távoztak onnan. A rendőrséget pedig már július 22-én is kihívták miatta a helyszínre – közölték a hatóságok a csatornával.

Az iskola igazgatója azt mondta, hogy  nem tanítanak az abortuszról, és nem is támogatják, így nem tudja, miért tiltakozott a férfi az abortusz ellen pont az ő iskolájukban. Pamela Davis rendőrfőnök szerint

a férfi nem békésen tiltakozott, és „potenciálisan” erőszakos helyzetet teremtett azzal, hogy zaklatta a gyerekeket és a szülőket, valamint megzavarta az iskolai órarendet.

Ez bűncselekmény, és nem fogjuk megengedni, hogy bárki is zaklassa Punta Gorda polgárait vagy gyermekeit

– nyilatkozta a csatornának.

A férfi ellen a köznyugalom és egy oktatási intézmény működésének megzavarása miatt emeltek vádat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik