Élet-Stílus koronavírus

Visszautasította a koronavírus miatt hozott előírásokat azzal, hogy ő egy független állam

Nem a legegyszerűbb esettel találkoztak a hatóságok.

Bíróság elé került egy nő Canberrában, mert nem akart megfelelni a koronavírus-járvány miatt hozott előírásoknak. Elvira Shagabuddinovát – aki szerint nem is ez a neve, hanem Useinova – múlthéten tartóztatták le, mert nem volt hajlandó bejelentkezni egy boltba, hiába kérték az üzlet munkatársai majd a rendőrök is.

Azt mondta, azért nem, mert ő egy „szuverén állam”.

Canberrában az az előírás, hogy ha valaki felkeres egy boltot, benzinkutat, vendéglátóhelyet, vagy beül egy taxiba, egy applikáción keresztül be kell jelentkeznie. Abban az esetben, ha nem sikerül, vagy nincs okostelefonja a másik fél appján keresztül is lehetséges, csak meg kell hozzá adni egy nevet és egy telefonszámot.

A tárgyalás előtt felmérték a nő mentális állapotát is, de nem találtak problémát – írta az ABC News.

Az oroszul beszélő nővel aztán a bíróságon is meggyűlt a baj, mert nem volt hajlandó előremenni a padhoz, ahogy a mikrofonba se beszélni. Aztán kérdéseket tett fel, például, hogy „a bíró egy élő személyt vagy egy államot képvisel?, illetve hogy a bíróság „korlátlan pénzügyi felelősséggel” tartozik, vagy sem?

Kérték a nőtől, hogy fogadja el egy közvetítő közreműködését, de azt elutasította. Így két lehetősége maradt, vagy ártatlannak vallja magát, vagy további mentális egészségügyi vizsgálatokat engedélyez, de utóbbit szintén elutasította. Egyelőre szabadon engedték, jövő januárban folytatódik az ügye.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik