Élet-Stílus

Leterítette, majd az utcán üldözte a nőt a dühös sirály

A skót nő épp munkába sietett, amikor az életére törtek.

Mókás, ám első látásra bizonyára sokkoló jeleneteknek lehettek tanúi azok az emberek, akik a skóciai Dundee belvárosában sétáltak egy szokatlan esemény idején. A Metro cikke szerint a történet főszereplője és mindenekelőtti sértettje egy helyi nő, Angela McQueen, aki épp a munkahelyére tartott, amikor egy sirály a semmiből az életére tört.

A madár nekirepült a nő fejének, amitől az azonnal a földre esett. Ekkor még azt hihette, hogy az ütközés véletlen volt, a madár azonban újra támadott, alaposan ráijesztve ezzel a nőre.

Felálltam és gyorsan megpróbáltam tovább menni, de nem hagyott békén. Úgy tűnt, mintha el akarna üldözni arról a helyről. A fejem mellett repkedett végig és hangosan visítozott. Annyira gonosznak tűnt.

A nő először azt hitte, hogy a szemüvegét akarja a madár, ezért gyorsan lekapta, de az állat még ekkora sem hagyta békén, így kénytelen volt menekülni. Az ijedtségen és néhány horzsoláson kívül nem esett komolyabb baja.

Szakértők később úgy okoskodtak, hogy a madár valószínűleg a fiókáit akarta megvédeni a nőtől. Abban nagy egyetértés mutatkozik, hogy a sirályok különösen agresszívak tudnak lenni, ha az utódaik védelmezéséről van szó, ráadásul a kicsinyeik rendre azelőtt hagyják el a fészket, hogy megtanulnának repülni. A szülők így folyamatosan kísérgetik őket és bárkire lecsapnak, aki bárminemű veszélyt jelenthet a kicsikre.

Angelának persze eszébe sem jutott, hogy sirály fiókákat bántson, de a sorsát nem kerülhette el. Azóta, mint mondja, ismét előfordult vele, hogy a közelében totyogó sirály fiókát vett észre, akkor már az első pillantás után igyekezett olyan nagy ívben elkerülni, amennyire csak tudta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik