Élet-Stílus

Mit tud a 60 ezer forintos hasábkrumpli?

Guinness rekord egy New York-i étteremben.

Újabb világcsúccsal került be a Guinness Rekordok Könyvébe egy New York-i étterem.

A Serendipity3 nevű helyen felszolgált, Crème de la Crème Pommes Frites fantázianevű étel immár a világ legrágább sült hasábburgonyája.

Egy adag 200 dollárba, azaz 60 ezer forintba kerül. A csillagászati árat nem csupán a menő étterem indokolja, hanem az összetevők is:

A különleges – sütésre a világon a legkiválóbb – amerikai burgonyát Dom Perignon pezsgőben, majd francia pezsgőecetben blansírozzák, aztán Délnyugat-Franciaországból származó libazsírban sütik át a friss, ropogós állag elérése érdekében. Eközben egy másik séf a különleges sajtszószon dolgozik, amelyhez szarvasgomba vajat, amerikai tejszínt, svájci sajtot használ.

A tálalásnál – természetesen Baccarat kristálytálcán szervírozzák az ételt – szarvasgomba-reszelék, toszkán sajt és ehető arany is kerül a krumplira.

Az étterem korábban a legdrágább hamburgerrel (295 dollár, 90 ezer forint), és a legtöbb pénzért árult fagylaltkehellyel (1000 dollár, azaz 304 ezer forint) került be a Rekordok könyvébe.

Az Independent cikke szerint a méregdrága hasábburgonya annyira népszerű, hogy 8-10 hetes várólistákra jegyzik fel a fogyasztani vágyókat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik