Élet-Stílus

Pufi tortillát talált a chipsében egy tini, ezért 20 ezer dollárt fizet neki a gyártó

És még csak nem is kártérítésről van szó, hanem egy viccnek induló online aukcióról, amiről az ausztrál lány TikTok-videót is csinált.

Egy 13 éves queenslandi lány 20 ezer ausztrál dollárt (4,5 millió forintot) kap a Doritos chips gyártójától azután, hogy talált egy különös tortillát egy zacskó chipsben. Rylee Stuart a múlt héten posztolt egy videót a TikTokra, amiben egy olyan chipset mutat be, amely teljes egészében fel van puffadva. A nagy felfedezés természetesen nassolás közben érte a kamaszt.

A Business Insider írról ír, hogy a videó megállíthatatlan terjedésnek indult a közösségi oldalon, és nemcsak milliós megtekintést hozott a konyhára, hanem egy kisebb vagyont is.

Találtam egy pufi Doritót. Ez értékes, vagy csak egyem meg?

teszi fel a kérdést a lány írásos formában a videóban, miközben a szóban forgó tortillát mutogatja a kamerának.

@m0mmymilkerza

They should start making these ##swag

♬ original sound - Tubbo 👏🏻

A bejegyzés elterjedése után hozzászólók tömegei bátorították arra, hogy a chipset tegye fel az eBayre, és próbálja meg eladni, ő pedig pontosan ezt tette.

Stuart eredetileg 99 centért (nagyjából 200 forintért) tette fel a hirdetését, amelyben a maga nemében egyedülállóként írta le a portékáját. Nem telt el sok idő, és máris több ezer dolláros ajánlatokat kapott – számolt be a 9News.

A hirdetést végül levették, de a történet akkora figyelmet keltett, hogy a Doritos 20 ezer dollárt ajánlott Stuartnak a tortilláért.

Lenyűgözött minket Rylee bátorsága és vállalkozói szelleme, ezért meg akartuk jutalmazni a Stuart családot a kreativitásukért és a Doritos iránti szeretetükért

– mondta Vanita Pandey, a PepsiCo ausztráliai és új-zélandi marketingvezetője a csatornának.

Stuart azt mondta a tévéseknek, hogy eredetileg meg akarta enni a chipset, de aztán meggondolta magát, és úgy döntött, inkább elrakja későbbre.

Apa azt mondja, hogy mivel ő vette, ez az ő chipse. De én ettem meg a csomagot és én találtam meg a chipset, úgyhogy szerintem az enyém

– beszélt a családi konfliktusról az ausztrál tini.

A különleges formájú ételek néha hihetetlen összegekért cserélnek gazdát. A Business Insider felelevenít egy 2004-es, BBC által dokumentált esetet,

amikor egy Szűz Mária képére hasonlító mintájúra égett melegszendvics cserélt gazdát 28 ezer amerikai dollárért

– ami mai árfolyamon több, mint 8,5 millió forintnak számít.

Nemrégiben mi is beszámoltunk egy hasonló esetről, amikor egy csirkefalatért fizettett valaki 28 millió forintnak megfelelő összeget, mert egy népszerű online játék figuráira emlékeztetett, és a BTS nevű k-pop bandát népszerűsítő gyorséttermi menüből került elő.

Több, mint 28 millió forintért vettek meg egyetlen darab csirkefalatkát
Jól olvasta, egyetlenegyet. Na de nem ám akármilyen falatkáról van szó!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik