Élet-Stílus

Elrabolt egy ártatlant két rendőr, hogy helyettesítsenek egy szökött bűnözőt

Johannes Mann / Getty Images
Johannes Mann / Getty Images
Emberrablás, csalás és az igazságszolgáltatás elferdítése miatt állt bíróság elé július 19-én két fokvárosi rendőr Dél-Afrikában. Az két férfit azzal vádolják, hogy elraboltak az utcáról egy ártatlan férfit, miután megszökött a felügyeletükre bízott gyanúsítottat.

A bizarr incidens május 29-én történt, amikor egy férfit betörés és lopás gyanúja miatt tartóztattak le Maitlandben – írja a News24 című délafrikai hírportál.

A gyanúsított orvosi ellátásra szorult, ezért a 34 éves Ricardo Snyman közrendőr és a 44 éves Sibuyiselo Bentso őrmester elvitték egy kórházba. Míg várakozniuk kellett, az őrmester elment valahová, a gyanúsított őrzését a közrendőrre hagyta. A gyanúsított azonban megszökött.

Miután az őrmester visszatért a kórházba, a két rendőr egy darabig keresgélte a szökevényt, de sehol sem találták. Ekkor elfogtak egy járókelőt az utcán, megbilincselték, és visszavitték a szökevény helyett a kapitányságra.

Csak másnap, egy nyomozónak tűnt fel, hogy a „gyanúsított” egyáltalán nem úgy néz ki, ahogyan a személyleírásban szerepel. Az ártatlan férfit elengedték, a két rendőr ellen pedig eljárás indult. Mivel az ügyben további nyomozásra van szükség, egyelőre nem született ítélet. A két rendőrt szabadon engedték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik