Élet-Stílus

Hamburgerek, pizzák gyűlnek évek óta egy szekrényben – egyik sem romlik meg

Egy dietetikus így illusztrálja, hogy milyen ételeket viszünk be a szervezetünkbe.

Egy dietetikus olyan ételeket gyűjt egy szekrényben, amik soha nem romlanak meg.

Egy Elif Kandemir nevű felhasználó töltötte fel a videót, amelyben látható dietetikusként dolgozó anyja „gyűjteménye”:

a fiókokban évek óta állnak a hamburgerek és a pizzaszeletek, hasábburgonya és chips, gumicukrok és fánkok.

Ezek az úgynevezett feldolgozott élelmiszerek, amik a legkülönbözőbb eljárásokon mentek keresztül, és bőségesen tartalmaznak adalékanyagokat, dúskálnak a nátriumban, sóban, cukorban, zsírban. A posztból az is kiderül, hogy az Egyesült Királyság lakosságának 80%-a napi szinten fogyaszt ilyen gyorskajákat és édességeket.

Kandemir anyja az elhízás elleni harc keretében gyűjti és teszi közszemlére a soha meg nem romló ételeket, utalva arra, hogy az ilyen ételek ritkább fogyasztásával / elhagyásával sokat tehetünk az egészségünkért, és eredményesebben küzdhetünk a feleslegesen felszedett kilókkal. A videót egy hét alatt több mint 3,4 milliószor nézték meg a TikTokon.

@elifgkandemir

Still fancy that burger? 🥴 ##fyp ##foryoupage ##food ##foodtiktok ##fastfood

♬ Jalebi Baby - Official - Tesher & Jason Derulo

A felvétel megjelent a Twitteren is, ahol egy kommentelő azt írja: amikor egyszer kitakarította fia szobáját, talált egy hátizsákot, benne pedig egy tacót, amiről kiderült, hogy 3 éve a táskában van. A mexikói étel kőkemény volt, de az alakja, a színe változatlan volt, és egyáltalán nem volt penészes – a kommentelő azt írja, azóta nem eszik tacót.

Ajánlott videó