Élet-Stílus

Videó: Mellkasig érő víz árasztotta el a metrót Kínában, 500 embert kellett kimenekíteni

Voltak, akiknek az ülésre kellett állniuk, hogy ne lepje el őket a víz. Összesen 500 embert kellett kimenekíteni a metróból.

Egy kínai városban, ahol az özönvízszerű viharok legalább három ember halálát okozták, kedden lezárták az elárasztott metróhálózatot, mivel további heves esőzésekre készülnek – írja a Hong Kong Free Press.

A közösségi médiában terjedő videókon az látható, amint az ország keleti, Henan nevű tartományának fővárosában, Csengcsou központjában közlekedő metró utasai egy elárasztott szerelvény kocsijában a fogantyúkba kapaszkodnak, miközben a víz vállig érő magasságban hömpölyög, néhányan pedig az üléseken állnak.

 

A város metróüzemeltetője kedden közleményben közölte, hogy a rossz időjárás miatt valamennyi metróvonalának összes állomását lezárja. A Daily Mail pedig arról ír a South Chine Morning Postra hivítkozva, hogy 500 embert kellett kimenekíteni csak a metróból.

Hszi Csin-ping kínai elnök szerdán rendkívül súlyosnak nevezte a helyzetet, és az emberélet, valamint a helyi lakosok vagyonának védelmét jelölte meg a katasztrófavédelmi munka elsődleges céljaként, melynek keretében eddig 200 ezer embert kellett kitelepíteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik