Élet-Stílus koronavírus

Összekötözött lepedőkön mászott le a karanténhotel negyedik emeletéről

A klasszikus, ám felettébb veszélyes módszerrel megszökő ausztrál férfit azóta elfogták.

Az ausztráliai Perthben egy férfi úgy menekült meg a kötelező karantén elől, hogy a negyedik emeleti hotelszobája ablakból összekötözött lepedőkből készült kötélen mászott le – írja a Guardian a helyi rendőrség keddi bejelentése alapján.

A rendőrség bejegyzése szerint a 39 éves férfit letartóztatták és vádat emeltek ellene, miután elmenekült a szállodai szobájából, miközben arra utasították, hogy térjen vissza Queenslandbe.

A férfi  július 19-én, hétfőn 16 óra 15 perc körül érkezett meg repülővel Nyugat-Ausztráliába az ország keleti érszéből, Brisbane-ből. A férfi – járványügyi szabályok részeként kötelezővé tett – dokumentumai nem stimmeltek, ezért az utazási kérelmét elutasították, és arra kötelezték, hogy 48 órán belül hagyja el az államot.

A férfit emellett arra kötelezték, hogy ideiglenesen karanténba vonuljon egy éjszakára egy Rivervale-i szállodába, ahonan állítólag július 20-án nem sokkal éjfél után a negyedik emeleti szobája ablakán kimászott egy ágyneműkből készült kötél segítségével, és elmenekült.

A hatóságok reggel 9-kor megtalálták az egyébként negatív teszteredményt produkáló férfit, és őrizetbe vették. A vészhelyzet törvényi rendelkezései alapján vád alá helyezték az utasítások be nem tartása, valamint hamis és félrevezető információk nyújtása miatt, és már szerdán bíróság elé áll.

Ausztráliában jóval kevesebb koronavírusos megbetegedést és halálesetet regisztráltak, mint sok más fejlett országban – teszi hozzá a Guardian. (2021-ben például júliusban halt meg az első koronavírusos beteg az országban.)

A Johns Hopkins Egyetem adatai szerint július 20-ig összesen 32 120 megbetegedést, 1360 aktív esetet és 915 halálesetet jelentettek az országban, ami részben azért lehet, mert Ausztrália lezárta az ország külső és az államok belső határait is, és kötelező szállodai karantént rendelt el mindenkinek, aki külföldről vagy – járványkitörések idején – más államból érkezik.

Több mint 13 millió ausztrál azonban a delta variáns terjedésétől való félelem miatt zárlat alatt van.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik