Élet-Stílus

Titokzatos, elhagyatott villa bukkant fel El Salvador partjainál

Egykor kényelmes otthon lehetett az a romos épület,  melyet a strandra járók fedeztek fel az El Salvador-i La Puntilla Beachen. Senki sem tudja, hogy honnan, és pontosan mikor kerülhetett a ház a partra, de valószínleg jó ideje ott van már, a falait friss graffitik díszítik.

A titokzatos villa néhány hete került reflektorfénybe, amikor egy népszerű salvadori videós, Cholopanza videót készített róla a TikTokra, és a YouTube-ra. Azóta influencerek és turisták lepték el a környéket, hogy a saját szemükkel nézhessék meg a parti romot és elkészíthessék a saját fotóikat és videóikat – írja az Odditycentral blog.

@cholopanza

Casa Abandonada en el Mar 🇸🇻 El Salvador 😱##sivar ##elsalvador ##parati ##fypシ ##viral ##foryou ##tiktok

♬ Beggin' - Måneskin

Az egyik legnépszerűbb legenda szerint, a villát több mint húsz évvel ezelőtt egy hatalmas trópusi hurrikán tette a le jelenlegi helyén. A teóriát alátámasztani látszik, hogy 1998-ban, tényleg iszonyú pusztítást vitt végbe El Salvadorban a több mint 9000 ember életét kioltó, Mitch nevű hurrikán.

Egy helyi lap, a part közelében élők történeteire hivatkozva azt írta, a betonvilla hotelnek készült, 28 évvel ezelőtt. A tulajdonosok, hogy minél több pénzt kérhessenek a vendégeiktől a víz közvetlen közelébe, a homokos partra húzatták fel az épületet, amit aztán rövid idő alatt lakhatatlanná tépáztak a viharok.

Miután a hotel befuccsolt, egy időre egy keresztény egyház vette birtokába az épületet, de rövid idő alatt ők is belátták, hogy a villa lakhatatlan és életveszélyes. Az épület azóta teljesen elhagyatott, és elfeledett is volt, amíg Cholopanza meg nem futtatta a közösségi médiában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik