Élet-Stílus

Egy év után találták meg a szökevény teknőst, tippeljen, milyen messzire jutott!

Teddi Yaeger Photography / Getty Images
Teddi Yaeger Photography / Getty Images
Ruaidhri Jukes, a 23 éves szociális munkás egy év után már feladta a reményt, hogy egyszer az életben még láthatja kedvenc teknősét, amikor a szomszédja kopogtatott az ajtaján.

Susie Thomas és a barátnője, Linda Rogers éppen kutyát sétáltattak Thomasék farmján, az angliai Wiltshire-ben, amikor különös dolgot vettek észre. A földeken egy teknős száguldozott, nagyjából 10 centiméter/órás sebességgel – írja a Sun című brit bulvárlap.

Mivel a szárazföldi teknős nem számít őshonosnak Wiltshire-ben, és mert félő volt, hogy a közelgő aratás során egy traktor esetleg halálra gázolja, Susie úgy döntött, hazaviszi a teknőst, és megpróbálja felkutatni a gazdáját.

Hamarosan kiderült, hogy nem kell messzire mennie, csak a szomszéd házig. Jukes iszonyatosan megörült, amikor visszakapta szeretett teknősét Maxie-t. A fiatal férfi elmondta, már több mint tíz éve gondoskodik az állatról, és fogalma sincs, hogy egy évvel korábban, hogyan szökhetett meg.

A teknőst egy nagyjából 30 centiméter magas kerítés vette körbe, Jukes pedig csak annyit vett észre, hogy Maxie egyszer csak nem volt már a helyén, aztán pedig hiába kereste mindenütt. Maxie az egyéves kalandja során kicsivel több, mint 965 métert tett meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik